Top 5 – Boeken met een bijzondere schrijfstijl

Niet alle boeken zijn hetzelfde, ze verschillen in genre, karakters, leeftijdscategorie, setting èn in schrijfstijl. Soms komen we een boek tegen waar je zo verrast bent door de schrijfstijl dat het je gewoon bijblijft. Dat zijn boeken met een bijzondere schrijfstijl! We noemen er een paar op!

Shatter Me / Vrees me (Touching Juliette #1) – Tahereh Mafi

4

O ja, Shatter Me. De bijzondere aschrijfstijl van Tahereh Mafi weet lezers te boeien maar schrikt sommige ook af. Julliette in Shatter Me zit in een gesticht en schrijft al haar gedachten op en streept ze ook weer door. In het boek zie je dus doorgestreepte zinnen, gedachten, verzinsels en overpeinzingen. Naarmate Juliette groeit nemen de strepen af. Mede door de doorgestreepte kijkjes in het brein van Juliette vielen wij als een blok voor dit boek en deze schrijfstijl.

Nieuwe Maan – Sarah Crossan

Een vrij heftig boek geschreven in vrije versvorm. De zinnen en hoofdstukken zijn vrij kort door de vorm maar daardoor niet minder heftig. We hebben hem zelf nog niet gelezen maar zijn reuze benieuwd naar deze bijzondere manier van schrijven.

Dit is allemaal waar – Lygia Day Penaflor
20180620_1901057652517339422927640.jpg
Dit boek is eigenlijk een verhaal dat wordt verteld d.m.v. losse fragmenten zoals interviews, dagboekfragmenten, e-mails en losse pagina’s uit een boek. Dit kan soms wat verwarrend werken, maar het geeft wel een hele andere dimensie aan lezen.

67 seconden – Jason Reynolds

Ook dit boek is geschreven in vrije vers vorm, maar wat het nóg bijzonderder maakt, is dat het een YA thriller is. We hebben al wat stukjes kunnen lezen via de Insta stories van Blossom Books en het lijkt er op dat er ook een mooie dosis sarcasme in zit. Een spannend verhaal in dicht vorm. Wij zijn benieuwd!

Over Wezenloze Zielen – Merel de Keyzer

screenshot_20180904-115821_lithium4665333911030721506.jpg

Het is geen modern sprookje, maar een sprookje zoals een sprookje nu eenmaal is. Het speelt zich af in een dorpje met de normen en waarden zoals een jaar of honderd geleden, ook de schrijfwijze en de manier van dialogen van de personages is hier op aangepast. Het heeft dus nog al een old book feel. Voeg nog een vleugje magie en een boel sarcastische humor er aan toe en je hebt je perfecte, duistere sprookje. Het is een echte aanrader!

Ken jij nog boeken die op een bijzondere manier geschreven zijn? Laat het ons vooral weten!

Liefs,
Manon & Kelly

 

2 gedachtes over “Top 5 – Boeken met een bijzondere schrijfstijl

Plaats een reactie