Top 5 – Boeken die verfilmd zouden moeten worden!

Boekverfilmingen – you love it or you hate it. Wij zijn er fan van, zolang de verfilming maar goed gebeurt natuurlijk! de Shadowhunters film was een grote flop, maar de verfilmingen van Harry Potter, Fault in our stars en Wonder vinden wij dan wel weer fantastisch! Wij hadden echter nog wel wat boeken waarvan we dachten: joa, die mogen wel verfilmd worden!

Bloed en beenderen – Tomi Adeyemi

The Orïsha Legacy 1 - Bloed en beenderen

Bloed en Beenderen speelt zich in een semi realistische wereld af vol magie, prachtige culturen, mystieke goden en wezens. Het is een verhaal vol avontuur, vriendschap, actie en met een prachtige missie en boodschap. Kortom, het zou een ideaal boek zijn om te verfilmen!

Black coat rebellion – Aimeé Carter

Marionet

Dit verhaal speelt zich af in een dystopische wereld a la The Hungergames. Het is tegelijkertijd een beetje gemixt met de Selectie serie. Je volgt het leven van een meisje dat in armoede is opgegroeid. Zodra je eenmaal de volwassen leeftijd bereikt, moet je een test doen. Die bepaald welke rang je krijgt. Hoe hoger de rang, hoe comfortabeler je werk en leven is. Het is echter wel zo dat je de test maakt op basis van kennis – de rijken blijven daardoor rijk en de armen hebben weinig kans om een hogere rang te krijgen omdat zij niet altijd toegang hebben tot goede scholing. Kitty krijgt voor haar test een plek in de derde rang, bijna de laagste rang die er is. Haar vriendje Benji scoort echter veel hoger, en Kitty’s wereld stort in elkaar. Als zij de kans krijgt om een zeven te worden – de hoogste rang die er is – raakt ze in twijfel. Een zeven zijn betekend ook dat zij te maken krijgt met politieke spelletjes, etiquetten en leugens. En dan heb je ook nog de rebellen…

Kortom, het zou een geweldige verhaallijn zijn voor op het grote witte doek!

Touching Juliette trilogie – Tahereh Mafi

Touching Juliette 1 - Vrees me

Het script voor een TV serie van deze trilogie is al in de maak! Wij zijn ontzettend benieuwd hoe de regisseur en producenten dit aan gaan pakken. Ook dit verhaal speelt zich af in een dystopische wereld waar mensen muteren en door een genfoutje (dodelijke) krachten ontwikkelen. Een beetje zoals X-MEN, maar dan met een heerlijk YA sausje er over heen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om Juliette, Adam en de rest op TV te zien!

Hof van… trilogie – Sarah J. Maas

Hof van doorns en rozen 1 - Hof van doorns en rozen

God, wat zijn wij weer toe aan een goede fantasy film! Manon is er niet zo weg van, maar Kelly is de grootste fan die er bestaan, zo ongeveer. Door de goed uitgewerkte personages, een prachtige fantasywereld, knappe mannen, humor, actie, spanning en magie zou dit toch een perfecte film/serie kunnen worden? De rechten zijn al verkocht, dus we wachten in spanning af op meer nieuws…

Oprecht – Colleen Hoover

Oprecht

Een échte tranentrekker met een prachtig verhaal. Aubern is op zoek naar een baantje, als ze ineens op de studio van Owen stuit. Hij is kunstenaar en verzameld bekentenissen van mensen. Dezen zijn heel simpen, confronterend of hartverscheurend. Aubern kan bij hem werken als zijn assistente, maar al snel vallen deze twee als een blok voor elkaar. Echter zit Aubern in een lastige situatie en heeft Owen ook zo zijn rugzakje. Door voor elkaar geheimen te bewaren, lopen dingen als snel gruwelijk mis. Is deze liefde gedoemd te mislukken, en zullen ze ooit eerlijk zijn tegen elkaar?
Please, make this a movie.

Welke boeken zouden er nog meer verfilmd moeten worden?

Liefs,
Manon & Kelly

2 gedachtes over “Top 5 – Boeken die verfilmd zouden moeten worden!

  1. lauriesbooks91 zegt:

    Van oprecht wordt toch al een tv-serie gemaakt? Ik ben een beetje huiverig voor de film van Hof van doorns en rozen eerlijk gezegd. Ik vind de boeken zo fantastisch, dat de film bijna alleen maar tegen kan vallen. Ik ben het inderdaad ook eens met touching Juliette en bloed en beenderen. Matched ken ik niet.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie