Blogtour – Blinde Wraak

Titel: Blinde wraak
Auteur: Nina Verheij
Jaartal: November 2021
Aantal Pagina’s: 380
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464208504
Genre: Psychologische thriller
Gelezen Format: paperback recensie exemplaar
Oordeel: 5 sterren

Het derde en laatste deel van de detectivereeks over Emily Gagliardi Het lijkt een doodnormale ochtend te worden voor de jonge rechercheur Emily Gagliardi. Maar dan vindt ze het lichaam van een vrouw op het dakje naast haar balkon. De vrouw is prachtig neergelegd als Vrouwe Justitia, met een blinddoek, weegschaal en zwaard. Alleen heeft Emily geen idee wie ze is. Moet de rechercheur het lichaam zien als een waarschuwing dat zij zelf de volgende is, of schuilt er een andere reden achter de aanwezigheid van de vrouw? Al snel ontdekken Emily en het team overeenkomsten met de misdaden van een seriemoordenaar uit de jaren negentig.

Het boek begint met een korte recap van boek 1 en 2 (Lees hier de recensie van Fatale keuzes en Geheugenspel). Suuuuuuper fijn, want er is al heel wat gebeurt in Emily’s leven en het was fijn om weer even alle draadjes en namen helder te hebben. Blinde wraak is het laatste deel in deze trilogie, en Nina kennende zal het weer rete spannend worden.

Ik dit boek volg je de verhaallijn van Emily, lees je soms vanuit het perspectief van Lucas (de vriend van Emily) en vanuit Boris, wat zich in het verleden afspeelt. Dan weten we al dat Boris’ zijn verhaal de sleutel zal zijn tot het mysterie waar Emily zich weer in gaat bevinden. En ik ga niet verklappen wie Boris is. Dat mag je zelf gaan uitvinden!

De afwisselende perspectieven zorgen voor veel spanning en mysterie. Als lezer ga je actief op zoek naar aanknopingspunten, want je krijgt niet voor niks deze informatie van de schrijfster. Wat is er gaande, wie heeft welk aandeel en waarom worden dingen benoemd? Je gaat zelf al flink puzzelen en probeert Emily al voor te zijn. Dit lukt niet altijd, maar dat mag de pret niet drukken. Als Emily een doorbraak heeft, ben je net zo enthousiast als zij en moét je gewoon doorlezen. Je moet weten hoe de vork in de steel zit en hoe dit alles nu met elkaar te maken heeft. Ook de verhaallijnen van de vorige twee boeken zijn van belang.

Toen ik de laatste bladzijdes bereikte, was ik bang dat er nog te weinig pagina’s waren om het verhaal van Emily af te ronden. Jezus, wat een einde! Dit boek rond het hele verhaal perfect af, al had ik stiekem nog gehoopt meer van Emily te kunnen lezen. Emily is een jonge agente, waardoor ik me goed in haar kan inleven. Dit soort thrillers vind ik heerlijk om te lezen, in plaats van de verhalen waar rechercheurs van 40 de hoofdrol hebben.

Nina, dit is een gat in de markt. Ik wil nog meer van dit soort verhalen! Ik ben fan, wederom is dit boek een dikke 5 sterren waard.

Liefs,
Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s