Recensie – An Anatomy of Beasts

Titel: An Anatomy of Beasts
Auteur: Olivia A. Cole
Jaartal: 2019
Aantal Pagina’s: 432
Uitgeverij: Katherine Tegen Books
ISBN: 9780062644244
Genre: Young Adult Sci-Fi

Gelezen format: EN Hardcover

Oordeel: 5 sterren, 10 sterren, 100 sterren, LOVED IT


In the dazzling sequel to acclaimed author Oliva A. Cole’s YA sci-fi/fantasy debut, A Conspiracy of Stars, Octavia’s search to uncover the truth grows more dangerous as she becomes determined to protect her planet’s fate. This series is perfect for fans of Amie Kaufman, Veronica Roth, and Pierce Brown!

In the forty years since the Vagantur landed on Faloiv, the planet has existed in a tenuous peace between the humans who live in the enclosed community of N’Terra and the Faloii, the indigenous population. But after uncovering the shadowy secrets of the Council’s newly elected leader and helping a kidnapped Faloii man escape, sixteen-year-old Octavia knows that conflict is looming.

Then the Faloii discover the N’Terran’s latest experiment: an artificially weaponized creature, and Octavia realizes that it’s up to her to prevent her people from causing any further destruction.

As she and her friends set out to understand the scope of humanity’s history, nothing can prepare them for what they discover about both their home on Faloiv and the Origin planet. With war on the brink, Octavia must act to change her people’s future before the natural balance on the planet shifts forever.


Dik twee jaar geleden alweer las ik ‘A Conspiracy of Stars‘, het eerste deel in de Faloiv serie en ik vond het fantastisch. Lees HIER mijn recensie van deel één. Ik kon dan ook niet wachten tot deel twee zou uitkomen en heb die meteen gekocht toen deze in de aanbieding was, niet lang na de verschijningsdatum.

***Aangezien hier ook een deel van deel 1 wordt gespoilt een waarschuwing, wil je deel 1 nog lezen, lees dan nu niet verder!***

Dit boek gaat dus verder waar deel één is gebleven. Octavia kwam erachter dat de mensen die ze haar hele leven vertrouwde haar en de planeet verraden. Het (veganistische) volk krijgt vlees te eten zonder dat ze het weten, de meest gruwelijke experimenten worden uitgevoerd op de inheemse dieren van Faloiv en ze worden zo gemanipuleerd dat ze doen wat de onderzoekers willen.

Octavia komt erachter dat haar grootouders nog leven en dat de mensen waarvan ze dachten dat ze gedood waren bij de landing op Faloiv, helemaal niet dood zijn en zelfs floreren bij de Faloii, het volk van Faloiv.Octavia gaat dan op onderzoek uit, in de wildernis van Faloiv en maakt gedurende haar weg vrienden, vijanden en komt vanalles te weten over zowel zichzelf, de mensen om haar heen en Faloiv.

img_20200618_1219285517996928266543134.jpg

Even serieus, het is net alsof je tijdens het lezen van dit boek een soort discovery channel film voor je te zien krijgt. Het heeft iets weg van Avatar. De meest fantastische, gekke, fascinerende wezens heeft Olivia A. Cole verzonnen en zo beschreven dat je ze zo voor je ziet. Het is bizar hoe makkelijk er zich een film in mijn hoofd aan het afspelen was, allemaal door de gedetailleerde beschrijvingen. Ik heb genoten, me verwonderd en me opgewonden. Dit boek treft mij in mijn ziel en dat klinkt heel zweverig maar een wereld, een planeet, waarin alles en iedereen met elkaar is verbonden, waarin alles in complete harmonie leeft, volledige symbiose. Fantastisch. Geen geweld, geen stress, geen kwaadaardigheid. Ik droom ervan en Olivia A. Cole heeft deze wereld op papier gezet. Het is zo’n mooie metafoor voor het leven op onze eigen planeet en een soort, ‘zo zou het ook kunnen mensen’. Zomaar wat morele vragen en dilemma’s die ik door dit boek spontaan heb:

Hoe zou het zijn als vlees eten nooit een gewoonte was geweest? Waarom maken mensen zoveel natuur kapot om het te vervangen met asfalt en geplante bomen. Kun je je voorstellen dat hele bossen gekapt worden om er een park van te maken?! Dan kap je dus een bos, om er vervolgens bomen in te planten… Wat geven wij de wereld in godsnaam terug met ons bestaan? Als wij uitsterven heeft dat geen negatief effect op de aarde, we hebben geen ecologisch nut. Hoe zou het zijn als we in harmonie leven met elkaar en onze planeet? Als we niet meer consumeren dan we nodig hebben, onze omgeving laten voor wat het is? Worden we dan niet zelf ook gelukkiger?

Ik voel dus enorm mee met Octavia, gedurende het hele boek. Ze komt erachter dat mensen, haar mensen, eigenlijk alles kapot maken en wordt verscheurd doordat ze het gevoel heeft dat ze moet kiezen tussen Faloiv en haar eigen soort. Het laat zien hoe onlogisch en verschrikkelijk onze wereld eigenlijk wel niet is en ik raad het eigenlijk iedereen aan om dit boek eens te lezen.

Behalve deze fantastische morele boodschap en de gedetailleerde beschrijvingen van de omgeving, de wezens en planten op de planeet, bevat het ook een bijzonder spannend verhaal vol intriges en bedrog, sci-fi en de magische onontdekte wereld van een onbekende planeet die in complete symbiose leeft.Ik raad iedereen aan deze boeken te lezen. Ze openen je ogen voor een alternatieve manier van leven. Er zit een voorbeeld in van hoe we het zouden kunnen doen, een idealisme waar we allemaal wat van kunnen opsteken. Fantastisch!

img_20200618_1216427257930237540648274.jpg

Oké genoeg gehippied. Ik ben ook een enorme vegan zweefteef maar even zonder gein, ook als je dat niet bent is dit boek een pareltje. Daarom wil ik jullie allemaal vragen meer aandacht aan dit boek te besteden. Koop het, lees het, dump je socials er vol mee, promoot het bij je vrienden en familie. Waarom zul je je afvragen? Nou, het derde deel wordt niet uitgegeven wegens tegenvallende verkoop! Janken dit. Bijzonder ook hoe dit met een Engels boek gebeurt. Ik wil deel drie lezen. HELP MIJ!

A Conspiracy of Stars kun je HIER kopen, An Anatomy of Beasts HIER.

Liefs,
Manon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s