Recensie – Daughter of the Pirate King

Titel: Daughter of the Pirate King
Auteur: Tricia Levenseller
Jaartal: 2017
Aantal Pagina’s: 311
Uitgeverij: Feiwel and Friends
ISBN: 9781250095961
Genre: Young Adult Fantasy

Gelezen format: EN hardcover

Oordeel: 5 sterren


There will be plenty of time for me to beat him soundly once I’ve gotten what I came for.

Sent on a mission to retrieve an ancient hidden map—the key to a legendary treasure trove—seventeen-year-old pirate captain Alosa deliberately allows herself to be captured by her enemies, giving her the perfect opportunity to search their ship.

More than a match for the ruthless pirate crew, Alosa has only one thing standing between her and the map: her captor, the unexpectedly clever and unfairly attractive first mate, Riden. But not to worry, for Alosa has a few tricks up her sleeve, and no lone pirate can stop the Daughter of the Pirate King.


Alosa is de dochter van de piraten koning. De man die de zeeën domineert, de regels voor piraten maakt en ze bekrachtigd. Een genadeloze man met weinig compassie en een koud hart. Alosa is met hem opgegroeid, hij heeft haar getraind, geschoold, sterk gemaakt. Zonder hem zou ze niet zijn wie ze nu is. Een van de beste piraten op zee, een vrouwelijke kapitein.

Alosa heeft de opdracht gekregen om bij een rivaliserende kapitein een deel van een schatkaart te stelen. Een stuk die samen met twee andere stukken een kaart vormt naar een eiland met onmetelijke rijkdom. De kaarten bevinden zich bij drie grote kapiteins, een is in het bezit van haar vader en zij heeft nu de opdracht gekregen om het tweede deel te stelen.

Ze laat zichzelf ‘gevangen nemen’ en komt aan boord van het schip van de rivaliserende kapitein en wordt in de gaten gehouden door de eerste stuurman aan boord. Het vinden van de kaart is echter niet zo makkelijk als ze had gedacht en Riden, de eerste stuurman, is slimmer dan ze dacht. Also, erg aantrekkelijk.

Alosa is gewoon een en al kickassheid. Ze kan vechten als een malle, is sterker dan de gemiddelde man, goed getraind en ontzettend slim. Keer op keer lukt het haar om haar cel te verlaten, om alle mannen op het schip te slim af te zijn en om onder ieder straf uit te komen die ze bedenken. Fantastisch. Het is leuk om te lezen en soort van kickass omdat ze er ook steeds weer voor KIEST om terug te gaan in de ‘gevangene’ rol. Dit maakt het hele boek belachelijk interessant.

Riden is een stoere, knappe eerste stuurman maar blijkt ook enorm lief en kwetsbaar te zijn. Hij blijft Alosa steeds opnieuw betrappen en is haar dan ook te slim af. Hun spelletjes zijn ronduit hilarisch en hebben een soort broeierige sfeer erbij hangen waardoor je, zonder dat er echt iets gebeurt, toch rode wangetjes krijgt als je het leest. Ik heb in mijn hoofd ook voor Riden de bijnaam, McSteamy.

De chemie is dus tastbaar en rete goed uitgewerkt. Alles wordt goed beschreven en er wordt niet uitgebreid aandacht besteed aan het beschrijven van de omgeving. Hiermee bedoel ik dat een schip een schip is en dit niet tot in den treure wordt beschreven. Een mast is een mast, een keuken in het schip een keuken etc. Dit vind ik chill want iedere idioot weet hoe een schip eruit ziet dus besteed hier geen nutteloze pagina’s aan. Waar wel veel aandacht aan wordt besteedt is het beschrijven van de kleren die Alosa draagt. In mijn hoofd echt vrouwen piraten kleren. Het komt een beetje steampunk over. Korsetten over de blouse, rokken die kort zijn aan de voorkant en lang aan de achterkant. Ik vreet het op, echt waar. Ik vind dat soort kleding zooo cool. Ik kan me wel voorstellen dat een ander daar totaal geen boodschap aan heeft maar ik vond het heerlijk.

img_20200511_1505108535405151173618316.jpg

De spanning zit hem in het spanningsveld tussen vrijwillig gevangen zitten en steeds ontsnappen, gepakt worden en dan weer terug gevangen zijn. De spanning tussen de hoofdpersonen en hoe dat zich ontwikkeld en in wat de fuck Alosa nou weer gaat doen. Also, een hoop geflirt. Heerlijk.

Het is geen literair hoogstandje maar een heerlijk plat, piraten boek met kickass heldinnen en een lekkere piraat. Het leest makkelijk weg, zit vol spanning en rode wangetjes en is (voor mij in ieder geval) iets dat je nog niet eerder zo hebt gelezen. De een na de andere spannende twist zit erin en het houdt je van begin tot eind in zijn greep. Ook het tweede deel in de duologie is rete spannend en alarmerend heet.

Je schiet er doorheen. Fans van The Gentlemans Guide to Vice an Virtue, Jennifer L. Armentrout en lezers die wel houden van een sterke, onafhankelijke hoofdpersoon kunnen hun hart ophalen bij dit verhaal!

Vanwege spanning, schatten en piraten, korsetten en lekkere mannen, fierce vrouwen en rode wangetjes krijgt dit boek van mij een dikke 5 sterren.

Liefs,
Manon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s