Recensie – The Cruel Prince

Titel: The Cruel Prince
Auteur: Holly Black
Jaartal: 2018
Aantal Pagina’s: 379
Uitgeverij: Hot Key Books
ISBN: 9781471407031
Genre: Young Adult Fantasy

Gelezen format: EN paperback

Oordeel: 5 sterren


Of course I want to be like them. They’re beautiful as blades forged in some divine fire. They will live forever.

And Cardan is even more beautiful than the rest. I hate him more than all the others. I hate him so much that sometimes when I look at him, I can hardly breathe.
Jude was seven years old when her parents were murdered and she and her two sisters were stolen away to live in the treacherous High Court of Faerie. Ten years later, Jude wants nothing more than to belong there, despite her mortality. But many of the fey despise humans. Especially Prince Cardan, the youngest and wickedest son of the High King.

To win a place at the Court, she must defy him–and face the consequences.

In doing so, she becomes embroiled in palace intrigues and deceptions, discovering her own capacity for bloodshed. But as civil war threatens to drown the Courts of Faerie in violence, Jude will need to risk her life in a dangerous alliance to save her sisters, and Faerie itself.


Ik heb dit boek al een tijdje gelezen maar wil toch nog mijn geven. Want alle zielen wat een fijne serie! Ik had totaal niet verwacht dat ik weer zo hooked aan een serie over feeën kon worden!

Jude is samen met haar zus, als mensen, in het land van de fae opgegroeid. Hoe ze daar is gekomen is nogal ingewikkeld maar de man die ze nu als vader ziet is niet haar biologische vader en is wel een van de fae. Haar oudere zus is half Fae en haar tweelingzus is net als zij een mens. Opgroeien als mens in de wereld van de Fae is niet makkelijk, mensen worden als minder gezien door de fae en fae zijn gemeen, geweldadig, wraakzuchtig en onvoorspelbaar. Jude is daardoor gehard en wil net zo sterk zijn/worden als de fae waar ze mee leeft.

Er broedt een oorlog in het hof. Spelletjes worden gespeeld en men voelt een machtsgreep aankomen. De koning wil zijn kroon gaan doorgeven aan een van zijn zonen en dit schakelpunt in macht zorgt voor een hoop roering. Jude ziet haar kans schoon om hier een graantje uit mee te pikken.

Jude is zo’n fijn personage! Ze schrikt nergens voor terug (tenzij ze anders echt dood zou gaan), ze kickt ass, heeft zoooo veel ambitie, werkt zich uit de naad en is gewoon overall badass. Hoewel ze naast de fae zwak, beïnvloedbaar en kwetsbaar is zet ze alles op alles om te overleven en uit te blinken in de maatschappij waar ze in is gegooid.

Prins Cardan maakt haar leven ontzettend moeilijk en toch weet ze elke keer hem te overtreffen, hem uit te dagen of hem voor schut te zetten. Met alle gevolgen van dien.

Bij prins Cardan voel je meteen dat er iets niet klopt. Dit is een bad guy waar je verliefd op gaat worden. Ik wist het meteen en het hele gebeuren kreeg me meteen in zijn greep. Wat klopt er niet, wat zie ik niet, wat speelt er tussen de regels door? Wie kan je wel vertrouwen in dit verraderlijke land, wie niet? De spanning zit er vrijwel meteen in en je wil geen seconde missen.

Natuurlijk is daardoor ook de opbouw fantastisch. Doordat je er meteen in zit vlieg je door het boek heen, door het verhaal (want ik heb natuurlijk meteen deel twee gekocht en deel drie gepre-ordered en inmiddels allemaal uit) . Je wilt meer weten, de intriges blijven komen, de spanning tussen de personages stijgt. Mensen/fae worden verraden, vermoord, gegijzeld, er wordt gevochten, bedrogen, gelogen en ondertussen wordt er ook de waarheid gedeeld, zijn sommige wel te vertrouwen en zijn er ook oprechte bekentenissen. Door de spanning tussen al deze elementen is het boek maar moeilijk weg te leggen. Ik had het binnen no-time uit. Fantastisch.

Een absolute aanrader voor fans van S.J. Maas, voor elke fantasty liefhebber in het algemeen en (dit gaat raar klinken maar vind ik echt) voor fans van De Selectie. Gewoon voor iedereen die een vleugje fantasy en een bijzondere romance ziet zitten. Dit boek is echt 5 sterren.

Liefs,
Manon

2 gedachtes over “Recensie – The Cruel Prince

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s