Recensie – Groter dan ik ben

Titel: Groter dan ik benwp-1584715274817370620536390599463.jpg
Auteur: Nienke Berends
Jaartal: januari 2020
Uitgeverij: Clavis Young Adult
ISBN: 9789463967112
Genre: YA poezie

Gelezen format: NL hardcover, recensie exemplaar

 


Herkenbare gedichten over de woelige periode tussen kind zijn en op eigen benen staan, waarin gevoelens speels met woorden worden afgetast. Voor poëzieliefhebbers vanaf 12 jaar.
Verliefd, verdrietig, boos, blij, onzeker …


Ik kreeg dit boekje met gedichten zomaar binnen van Clavis. Hier ben ik dan ook erg blij mee, want het is echt een prachtig boekje met mooie stukjes taal.

In Groter dan ik ben staan gedichten die vertellen over emoties en gedachten die je hebt als puber zijnde. Wie ben ik, wat wil ik in het leven, waarom besta ik, wat is liefde? Op de middelbare school was ik zelf erg bezig met gedichten en teksten schrijven, mijn docent Nederlands stimuleerde dit ook altijd. Ik mocht elke week een nieuwe tekst op het prikbord in zijn lokaal hangen. Waarom vertel ik dit? Omdat deze bundel mij herinneren aan de teksten en gedichten die ik schreef. Ik herkende puber-Kelly erg terug in deze teksten. Een boekje als dit had ik ontzettend tof gevonden om te hebben, en had me ook zeker kunnen helpen.

De gedichten zijn in verschillende soorten rijm geschreven, waardoor iedere tekst een ander ”ritme”, maar ook een andere emotie heeft. Dit zorgt voor afwisseling, maar versterkt ook de betekenis van de woorden.

Groter dan ik ben is een prachtige aanvulling op de YA literatuur, perfect voor op leeslijsten of om te gebruiken in lessen Nederlands. Er wordt met taal gespeeld én belangrijke thema’s in de ontwikkeling van jongvolwassenen worden besproken. Een must have voor iedere docent (en ouder!).

Liefs,
Kelly

2 gedachtes over “Recensie – Groter dan ik ben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s