Recensie – Room service

Titel: Roomservice

img_20190919_195727_294373097445960891699.jpg

Auteur: Maren Stoffels
Jaartal: september 2019
Aantal Pagina’s: 176
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025877484
Genre: Young Adult Thriller

Gelezen format: NL Paperback, recensie exemplaar

Oordeel: 4 sterren


Het is bijna zover.
De datum die ik nooit meer zal vergeten.
Het is de dag waarop ze haar hebben vermoord.
En het wordt de dag waarop ik één van hen zal vermoorden.

Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel. Maar wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Ze ontvangen berichten aan de deur van hun kamer, die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd.

Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak. Eén van de vier zal zich moeten opofferen. En als dat niet gebeurt, zal hij zelf iemand kiezen…


In Roomservice lees je het spannende verhaal over drie vrienden die een jaar geleden iets verschrikkelijks hebben meegemaakt, waardoor er nu iemand wraak op hen wil nemen. De vierde is de nieuweling van de groep, die in alle ellende mee wordt getrokken zonder dat ze weet wat er gebeurt is. Zij zal dan ook een belangrijke rol spelen in dit verhaal…

Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Fender, een stille, melancholische jongen die erg lijdt onder de gebeurtenissen van een jaar geleden. Lucas en Kate zijn goede vrienden van hem, dankzij Kate hoort Linne sinds kort ook bij hun vriendengroep. Fender mag Linne niet, ze roept nare herinneringen en emoties bij hem op. Dit laat Fender duidelijk merken aan Linne, waardoor Linne erg onzeker wordt.

Kate viert haar verjaardag in een duur hotel, waar iedereen naar uitkijkt behalve Fender. Hij snapt niet hoe zijn vrienden willen feesten zonder haar, precies op de dag dat alles een jaar geleden is gebeurt. Linne tast in het duister als het gaat om de spanning die er heerst, maar op de avond van Kate’s verjaardag krijgt ze uit onverwachte hoek kleine stukjes informatie.

Dan wordt er op gruwelijke wijze aangekondigd dat er wraak genomen gaat worden en iemand zich moet opofferen. Wat is er gebeurt, hoe is het verhaal afgelopen? Hoe gaat hun verhaal aflopen?

Deze YA thriller vond ik erg tof om te lezen. De personages voelen fijn aan, ik kon me snel inleven in Fender en Linne. Dit boek was naar mijn mening fijner geschreven dan Fright Night, daar had ik soms wel moeite om me in te leven in de personages. Die voelden wat verder weg, terwijl Linne en Fender persoonlijker overkwamen.

Het plot en de verhaallijn vond ik erg spannend. Je krijgt kleine stukjes informatie vanuit twee perspectieven en af en toe een boodschap van “de dader” tussendoor. Hierdoor ga je zelf op speurtocht (vooral samen met Linne, aangezien zij net zo weinig weet als jij op dat moment) en blijf je op het puntje van je stoel zitten om te lezen.

Maren Stoffels heeft ook deze keer weer voor een verrassend einde gezorgd, ik ben dan ook erg benieuwd naar haar volgende boek… op social media had ze al aangekondigd dat het met Black Friday te maken gaat hebben!

Room Service van Maren Stoffels is weer een goede, spannende YA standalone thriller die ik fijn vind om “tussendoor” te lezen.

Liefs,

Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s