Manon’s Mening – Amazon Sale

Oeps, een keertje niet op maandag. Sorry.

Dus, mocht het je ontgaan zijn, Amazon had vorige week een mega sale op Engelse boeken (mocht je het hebben gemist, jammer, de sale is voorbij). Allerlei Engelse hardcover pareltjes waren afgeprijsd en kostte zo rond de 5 euro. Het kwam op de Young Adults Boeken en Series ❤ pagina terecht en er ontstond een heuse run op de boeken. Enthousiast vertelde allerlei leden hoeveel boeken ze wel niet hadden besteld. De goedkoopste boeken werden massaal gedeeld en iedereen (die Engels leest natuurlijk) verkeerde in een soort euforisch boekenwalhalla. Want wij Nederlanders houden van koopjes. Stelletje boekhoarders.

Maar.

Een week later zijn de boeken binnen. Het milieu is zwaar overbelast door alle afzonderlijke bestellingen die gedaan zijn. PostNL en DHL hebben hun handen vol en het personeel breekt hun rug door de zware dozen die geleverd moeten worden en gaan massaal de ziektewet in. De verpakkingsmaterialen (dozen/papier/bubbelenveloppen/luchtkussentjes) komen massaal in de prullenbak terecht en laten we niet beginnen over de benzine kosten die het transport veroorzaakt.

Dus mensen die een zware bestelling gedaan hebben, shame on you.

De auteurs en uitgevers van de boeken draaien verlies, uitgeverijen gaan massaal failliet. Hoe moet je nu winst halen uit een boek dat zo goedkoop is?! Hoe dan?! Nederlandse uitgevers gaan kapot aan deze prijzen en kunnen er niet mee concurreren. De inkomsten van de boekhandel voor de Sinterklaas en Kerst verkoop gaan mega achteruit. Lezers die Nederlands lezen stappen massaal over naar het Engels! Want ja… Eén Nederlandse paperback of voor dezelfde prijs vier Engelse hardcovers?! Zeg maar dag tegen kleinschalige Nederlandse uitgevers. Schandalig. 

En dan het allergrootste probleem van allemaal.

Ik heb te weinig ruimte in mijn boekenkast.

Liefs,
Manon

3 gedachtes over “Manon’s Mening – Amazon Sale

  1. Bianca Ronday zegt:

    Ja, ik baal zo dat ik deze gemist heb. Sowieso wil ik de Twisted Tales in hardcover afmaken en zijn er nog wel een paar in het Engels die ik wil hebben, omdat de Nederlands vertaling is gestopt. Ik baal als een stekker. 😖

    Geliked door 1 persoon

  2. Maartje zegt:

    Met het schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat ik vrolijk mijn kasten heb aangevuld. Gelukkig koop ik ook veel Nederlandse boeken. Dat maakt het een beetje goed. Maar je hebt gelijk, eigenlijk kan dit niet.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s