Recensie – Riverdale, De Roadtrip

Titel: Riverdale De Roadtrip img_20190903_162730_775770741691388732468.jpg
Auteur: Micol Ostow
Jaartal: augustus 2019
Aantal Pagina’s: 288
Uitgeverij: Moon YA
ISBN: 9789048845996

Genre: Young Adult contemporary

 

Oordeel: 4 sterren


Als Archie, Betty, Veronica en Jughead een road trip gaan maken, hopen ze even aan hun problemen te ontsnappen. Maar ze komen er al snel achter dat Riverdale hen overal achtervolgt… ook als ze het stadje verlaten.

Archie is aangeklaagd voor moord en alles wijst erop dat hij schuldig is. Betty, Veronica en Jughead weten dat Hiram Lodge Archie de schuld in de schoenen probeert te schuiven, maar hoe kunnen ze dat aantonen?

Ze besluiten terug te gaan naar Shadow Lake om Archies onschuld te bewijzen. Het is alles of niets. Hun plan moét slagen. Met alle gevolgen van dien...


Riverdale – De Roadtrip kan je zien als een novelle van de serie. Archie is opgepakt voor moord na een weekendje weg in het vakantiehuis van de familie van Veronica en het leven van de vier vrienden staat op hun kop.

Zoals je zag in de serie is de moeder van Archie terug gekomen en heeft de rol vam advocaat op zich genomen. Echter zou het Riverdale niet zijn als Jug, Betty en Veronica bij de pakken neer zouden gaan zitten. Ze besluiten om terug te gaan naar de crimescene en bewijs te zoeken dat laat zien dat Archie onschuldig is. Natuurlijk verloopt dit niet zo als de vrienden van te voren dachten.

Je leest vanuit verschillende perspectieven, net als in Riverdale – Hoe het begon. Alleen nu zijn er extra perspectieven toegevoegd. Je leest het verhaal nu niet alleen vanuit het perspectief van de vier vrienden, maar ook vanuit andere personages die we inmiddels in de serie beter hebben leren kennen. Dit, samen met de smsjes die zijn bijgevoegd, zorgen voor extra mysterie en spanning. Niets en niemand is wat het lijkt en iedereen lijkt erbij betrokken te zijn…

Deze novelle is voor de fan van Riverdale die meer diepgang wil in het verhaal, die van dat beetje extra houdt én die de tijd even wil doden tot het volgende seizoen op Netflix verschijnt. Ik vind het een super leuke toevoeging aan het verhaal en het leest lekker weg. Een aanrader voor iedere fan!

Liefs,
Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s