Recensie – Fright Night

Titel: Fright Night img_20190702_213607_5541659315597925977846.jpg
Auteur: Maren Stoffels
Jaartal: oktober 2018
Aantal Pagina’s: 176
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025876203
Genre: Young Adult Thriller

Oordeel: 4 sterren

 

 


Wat is je grootste angst? Ik weet het antwoord nu. 

Een groepje vrienden geeft zich op voor een fright night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen? 

Vijf jongeren gaan het bos in.

Een van hen zal de nacht niet overleven.

En een van hen is de moordenaar.


Fright night is een spannend YA verhaal, dat ideaal is voor de jongere lezer én ook nog eens heel tof voor jongens die graag lezen. Je leest dit verhaal namelijk vanuit perspectieven van jongens en meisjes. Hierdoor ligt de focus niet op één geslacht, zeg maar, en door de wisselingen van perspectief wordt ook de spanning in het verhaal opgebouwd.

Je leest namelijk over Dylan, die bij zijn beste vriend Quin woont. Waarom, daar kom je gaandeweg het verhaal achter. Het enige dat je weet is dat hij zijn moeder regelmatig bezoekt en zich een indringer voelt binnen het gezin van zijn beste vriend.

Dan lees je nog over Reza, een jongen die in aanraking lijkt te zijn gekomen met jeugdzorg en niet echt het juiste pad bewandeld.

En dan lees je over Sofia, een vriendin van Dylan en Quin en die het mega tof lijkt om een Fright Night te gaan doen. Samen met hun groepje besluiten ze mee te doen en dus een nacht lang door een donker bos een horror parcours af te leggen. Reza besluit om op de Fright Night te gaan werken omdat hij het geld wel kan gebruiken. Helaas verloopt de Fight Night van ieder voor hen, behoorlijk slecht af.

Maren Stoffels weet je op het puntje van je stoel te houden tijdens dit korte, maar spannende verhaal. Ondanks dat het boek maar 176 blz. telt, weet Maren er behoorlijk een goede opbouw en spanning in te gooien. Het enige nadeel, de personages zijn niet heel erg uitgewerkt. Ik heb geen idee hoe oud ze zijn of in welke klas ze zitten. Alleen Dylan is wat meer 3D om het even zo te noemen. Er is namelijk een behoorlijke opbouw in spanning richting de Fright Night door de geheimen die Dylan bij zich draait. Je krijgt steeds stukjes herinneringen van Dylan te lezen, die steeds heftiger worden naarmate het verhaal vordert. Daarnaast lees je ook steeds kleine stukjes van de moordenaar die het groepje in de gaten houdt tijdens de Fright Night. Je probeert dan alle stukjes op hun plek te leggen, en als dan de ontknoping komt, joh, mijn onderkaak lag op de grond.

Ondanks dat het boek echt wel spannend is, is het geen horrorverhaal, wat fijn is om te weten voor de wat jongere lezers. Het is een realistisch geschreven boek, dat ook belangrijke thema’s aankaart (die benoem ik nu alleen niet, wantja, spoilers). Het had zomaar mij kunnen overkomen.

Liefs,
Kelly

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s