Recensie – Break a leg

Titel: Break a leg IMG_20190621_165228_342.jpg
Auteur: Chinouk Thijssen
Jaartal: juni 2019
Aantal Pagina’s:
Uitgeverij: Clavis Young Adult
ISBN:9789044836219
Genre: Young Adult Thriller

Oordeel: 5 sterren

 


DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN?
THINK AGAIN. TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT.

Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?


Break a leg is het spannende vervolg op de YA thriller Truth or Dance.

India en haar vriendinnen denken dat het afgelopen is met Truth or Dance omdat zij al weken in de zomervakantie niks meer hebben gehoord van deze persoon. Als zij weer net rustig durven te ademen na alle spanning en zich klaar maken voor het HBO gebeurt waar de meiden het meest bang voor zijn.

Truth or Dance stuurt weer een bericht.

Meteen staat hun wereld weer op zijn kop. Het blijft nu alleen niet bij verschrikkelijke en enge opdrachten, Truth or Dance gaat nog een flinke stap verder en trekt levens uit elkaar. India en haar vrienden zijn nu niet de enigen die in gevaar zijn, ook hun dierbaren zijn niet meer veilig….

Ook dit verhaal is weer ontzettend spannend. Vaak kom je het fenomeen genaamd “deel twee dip” tegen bij een trilogie, oftewel dat het verhaal een beetje stilligt in het tweede deel van een trilogie, maar daar is in Break a Leg echt geen sprake van. Sterker nog, dit deel is nóg heftiger, spannender en duisterder dan Truth or Dance.

De detective in je wordt geactiveerd. Chinouk weet met verschillende elementen en dialogen een echt who dunnit verhaal neer te zetten. Alles en iedereen is verdacht. Je gaat zelfs als lezer aan jezelf twijfelen of je alles wel goed hebt begrepen en gelezen. Daarnaast durft Chinouk ver te gaan en grenzen te verleggen. Niemand blijft gespaard. Ik vind dit oprecht een YA thriller van hoog niveau.

Als je denkt dat Truth or Dance al spannend was, dan bereid je maar voor: Chinouk stepped up her game in Break a Leg. Grenzen worden overschreden. Truth or Dance is genadeloos.

Liefs,

Kelly

Een gedachte over “Recensie – Break a leg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s