Top 5 – Young Adult auteurs

Young Adult auteurs. Ze zijn er in overvloed. Elke maand komen er zo veel boeken uit dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Is het er niet een van een gevierd buitenlands auteur dan is het wel weer een boek van eigen bodem. Ze persen er maandelijks een hoop papier uit. Maar, wie zijn volgens ons de top 5 Young Adult auteurs van het moment? Wij hebben onze top 5 op een rijtje gezet! Tellen jullie mee af naar 1?

5. Cassandra Clare

Al komen wij helaas niet veel verder dan de serie Shadowhunters op Netflix, we weten wel dat Cassandra Clare een erg geliefde YA auteur is. Ze is natuurlijk bekend van haar serie The Mortal Instruments, waar de serie Shadowhunters op gebaseerd is. Daar heeft Cassandra ook weer twee series op doorgeborduurd, namelijk De Helse Creaties en De Duistere Machten. Daarnaast heeft ze ook boeken geschreven samen met Holly Black, de Magisterium serie.

4. John Green

Mister contempory. Als je je ogen droog weet te houden tijdens het lezen van deze boeken moet je wel een ijskoning(in) zijn! The Fault in Our Stars is de koning van de tranentrekkers en Looking for Alaska, An Abundance of Katherine’s en Will Grayson Will Grayson kunnen er ook wat van. Dan heb je nog Turtles All The Way Down en Paper Towns. Niet per se in die volgorde hoor. Dan heeft hij nog een groot aantal korte verhalen geschreven die gebundeld zijn uitgegeven, de bekendste daarvan is Let it Snow. Het is inmiddels al een tijdje  stil rondom mister Green maar we hopen dat deze legend binnenkort weer met iets nieuws komt!

3. Tahereh Mafi

De Shatter Me serie heeft vele harten veroverd, zo ook die van ons. Wij stonden een dansje van vreugde te maken toen bleek dat er een deel 4, 5 en 6 kwamen! Shatter Me, Unravel Me en Ignite Me vormen samen de Touching Juliette trilogie, met gebundelde novella’s in Unite Me. Na een paar jaar besloot Mafi door te gaan met deze serie en heeft ze inmiddels Restore Me uitgegeven en staat Defy Me op de planning. Buiten deze reeks heeft ze een tweetal kinderboeken uitgegeven, Furthermore en Whichwood en heeft ze afgelopen herfst haar eerste YA Contemporary uitgegeven genaamd A Very Large Expanse Of Sea. Al haar boeken zijn vertaald door uitgeverij Blossom Books, dus die kun je ook lekker binge readen in het Nederlands. Wist je ook dat Tahereh is getrouwd en een kind heeft met niemand minder dan Ransom Riggs? Juist, die knappe man die Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children heeft geschreven. Een heus Young Adult Powerkoppel!

2. Leigh Bardugo

De Grishaverse. Niet van gehoord? Dan leef je misschien net als Patrick onder een steen. Ruin and Rising, Siege and Storm, Shadow and Bone. Dat is de eerste trilogie in de Grishaverse. Daaropvolgend Crooked Kingdom en Six of Crows en sinds kort ook Language of Thorns en King of Scars. Als je je nog niet hebt ondergedompeld in de Grishaverse raad ik je aan om dat misschien toch maar eens te doen. Ik kan je vertellen dat het niet teleurstelt. Wist je dat Leigh ook een DC Icon novel heeft geschreven? Namelijk Wonder Woman; Warbringer. Ook al deze boeken zijn door Blossom Books vertaald.

1. Sarah J Maas

Met haar Hof van… serie en Glazen Troon serie de koningin van de Young Adult Fantasy van het moment. Je kunt bijna geen Young Adult boekenkast voorbij lopen zonder dat er een titel van deze dame in staat. Het is bizar hoeveel fantasie deze dame in haar hoofd heeft en opmerkelijk naar hoe ze dat vertaald naar papier. Op de een of andere manier spreken alle boeken de Young Adult community aan en heeft bijna iedereen wel een boek van haar gelezen. Catwoman; Soulstealer is het eerste standalone boek dat ze geschreven heeft en ik ben benieuwd hoeveel er volgen.

Dit is onze top 5 Young Adult auteurs! Binnenkort komt er ook een versie met Nederlandse auteurs!

 • Eervolle vermeldingen gaan naar V.E. Schwab (ook zo’n legend), J.K. Rowling (is niet helemaal Young Adult maar ALTIJD het benoemen waard), Becky Albertalli (want Simon), Kiera Cass, Morgan Matson, Neil GaimanMarie Lu, Lauren Kate, Marissa Meyer, Holly Black, etc. We zijn vast iemand vergeten…

Liefs,
Manon & Kelly

 

2 gedachtes over “Top 5 – Young Adult auteurs

 1. celinezoalszeisx zegt:

  Ik had graag gelezen wat jullie van deze series vinden en waarom juist. Niet algemeen wie volgens jullie de top 5 zijn 🙂 Ik denk niet dat Wonder Woman vertaald is door Blossom Books? Zelf ben ik geen fan van Maas maar naar Catwoman ben ik wel heeel erg benieuwd! Top! Benieuwd naar de top 5 van Nederlandse YA-auteurs.

  Like

  • booknerdmanon zegt:

   Ha Celine! Daar hebben we recensies voor, daar staat dan uitgebreid beschreven wat we van een boek vinden. Zo hebben we beide een hele andere kijk op de Hof van… serie. In een top 5 geven we doorgaans alleen voorbeelden van het thema van de top 5. Bedankt voor je feedback!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s