Top 5 – Boekensites

Er zijn er nogal wat. Sites over boeken bedoel ik dan! Je kunt er titels, auteurs, nieuwe uitgaven, leuke weetjes, interview of leesclubs op vinden of je kunt er bijhouden welke boeken je gelezen hebt, wat je ervan vond en wat anderen er van vonden. Wij hebben een aantal boekensites voor je op een rijtje gezet!

1. Hebban

Afbeeldingsresultaat voor LOGO HEBBAN

De voor lezers, door lezers community van de lage landen. Hier kun je bijhouden welke boeken je gelezen hebt, welke je wil lezen en welke je aan het lezen bent op dat moment. Je kunt boeken beoordelen en andere beoordelingen bekijken. Je kunt je inschrijven voor leesclubs (zeker doen, dat is errug leuk!) of de leesclubs volgen. Je kunt er een blog op starten, meedoen aan een reading challenge en blogs van anderen volgen. ER STAAN OOK REGELMATIG WINACTIES OP! Daar worden we natuurlijk ook blij van!

 

2. GoodreadsAfbeeldingsresultaat voor LOGO GOODREADS

Hebban is een beetje afgekeken van Goodreads. Hebban heeft goodreads in het Nederlands aangeboden maar ik persoonlijk vindt Goodreads fijner voor het bijhouden van mijn TBR en wat ik al heb gelezen. Ook mijn reading challenge hou ik hier bij. Als een lezer van Engelse boeken ervaar ik namelijk vaak dat Hebban een boek niet in hun database heeft staan. Super fijn, hier kun je ook veranderen welke versie van een boek je hebt gelezen (other editions) en daar staat vaak de Nederlandse versie van een boek tussen of die ene versie met die mooie kaft die jij gekocht hebt.

3. Epic Reads

Afbeeldingsresultaat voor LOGO EPIC READS

Dit is echt een EPIC YA site. Je kunt hier vinden welke Engelse boeken releases er wanneer uitkomen, welke er al zijn geweest, welke een ‘ hot topic’  zijn en je kunt hier leuke quizzen doen en blogposts lezen! Als je als YA lezer helemaal bij wil houden wat er in (het Engelse) boekenland gebeurt moet je regelmatig op deze site kijken! Ook als je even niet weet wat je volgende read moet zijn, even hier kijken!

download

4. Lees magazine

En dan specifiek de categorie YA & NA. Met een goede mix tussen artikelen en recensies over Nederlandse boeken en Engelse boeken, leesclubs, winacties, interviews en lijstjes. Het magazine is onderdeel van bol.com en nog niet zo bekend onder YA lezers. Met verschillende plug-ins van bol.com naar Lees Magazine en andersom ga je er geheid wel een keer tegenaan lopen! Of gewoon nu, naar aanleiding van dit artikel, kun je een kijkje nemen!

5. de Young Adult Boeken en Series Facebook groep

cover photo, Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Even heerlijke, schandalige promotie. Wij zijn ook twee van de beheerders van de YA boeken en series Facebook groep en dit is toch wel echt een fijn platform voor alle YA fans. Hier kan je tweedehands boeken en goodies van andere leden kopen, kletsen over boeken, discussiëren én er worden regelmatig winacties georganiseerd. Oh, en het is voor alle leeftijden! Wij zijn zelf ook al midden twintig, en er zijn leden die 40 jaar oud zijn en die 16 jaar oud zijn, dus er is voor iedereen plek.

Heb jij nog toffe boekensites? Deel ze vooral met ons!

Liefs,
Manon & Kelly

3 gedachtes over “Top 5 – Boekensites

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s