Top 5 – DNF (Did not finish)

Je hebt van die boeken, daar kom je gewoon niet doorheen. Zo hebben Kelly en Manon ook een aantal van die boeken waar we niet doorheen kwamen, waarvan we spontaan in een leesdip raakte bij alleen al de gedacht dat we het boek uit moesten lezen. Niet normaal hoe chagrijnig we daar van kunnen worden. Soms is het een recensie exemplaar en kunnen we het boek niet zomaar wegleggen maar WILLEN WE ER ZOOOO GRAAG EEN DNF (Did Not Finish) VAN MAKEN! Hieronder onze top 5 DNF.

newproject_1_original (8)
Seeker – Arwen Ely Dayton
Ik heb Arwen Elys Dayton ontmoet, het boek laten signeren en toentertijd was ik halverwege Seeker. Het is ingewikkeld, moeilijk te volgen en heeft enorm oninvoelbare karakters. Iets met dimensies, uitverkorenen, moderne tijd versus tegenwoordige tijd, luchtschepen, ik weet het allemaal niet meer maar het was zoooo vaag! Ik heb 70% van het boek gelezen en met een constante brainfart gezeten, ik snapte er de ballen van. Ik heb hem weggelegd en nooit meer opgepakt en dat ga ik ook nooit meer doen.

 

The Cage – Megan Shepherd
Ik heb denk ik drie hoofdstukken gelezen en het boek weggelegd. Dikke DNF. Een aantal tieners zit in een wazige sci-fi gevangenis met verschillende klimaten en van de 6 zijn er 5 nog in leven. Eén is dood. En in plaats van uitzoeken WTF er aan de hand is gaan ze ruzie maken en echte tieners uithangen. Jantje vind pietje leuk en pietje is into klaasje. Ugh. Nee. DNF.

HEX – Thomas Olde Heuvelt
Super leuke kerel, geschreven over een plaatsje bij Nijmegen dat ik ken. Ik was helemaal enthousiast. Toen las ik de eerste 20 bladzijde. Daarin kwam een heks voor met dichtgenaaide ogen en een dichtgenaaide mond die pardoes op elke random plek in het dorpje Beek kon verschijnen. Ze verscheen bij iemand in de keuken/eetkamer terwijl ze aan het avond eten zaten en ze gooide maar een theedoek over haar gezicht heen want het was niet zo’n smakelijk gezicht. Nee. Tot hier en niet verder. Te bizar en eng en ik hou hier trauma’s aan over als ik doorlees. DNF.

De onsterfelijken serie –  Alyson Noel
Wat begon als een goede serie, begon me tegen het einde aan te irriteren. Het werd me allemaal net iets te veel van het goeie, er was veel herhaling en het verhaal had na 4 boeken al afgesloten kunnen worden. Ik had het idee dat Alyson een beetje een soort Wicca serie wilde schrijven, wat helaas niet is gelukt…

De onsterfelijke liefde reeks – Cate Tiernan
Helaas weer een serie die ik niet heb uitgelezen… Ik ben fan van haar Wicca serie en dit verhaal sprak me wel aan, ik heb alleen nooit het derde boek opgepakt. Waarom weet ik eigenlijk niet precies.

Wat was jouw ultieme DNF? Wij zijn nieuwsgierig!

Liefs,
Manon & Kelly

Advertenties

3 gedachtes over “Top 5 – DNF (Did not finish)

 1. Kimberly zegt:

  Ik heb hex uiteindelijk wel uitgelezen maar heb er toch een paar nachten echt last van gehad! Ik ben nooit door The Lord of the Rings gekomen. Wat een traag boek was dat! En ik kies er soms bewust voor om een tweede of derde deel niet te lezen. Zou eventueel afbreuk kunnen doen aan het eerste boek..
  Liefs Kimberly

  Liked by 1 persoon

 2. Laurie zegt:

  Pretty Little Liars! Ik heb het tot halverwege boek 13 of 14 volgehouden, maar het is gewoon te veel. Te ver gezocht, te uitgemolken, te veel van het zelfde. Nee, tot en met boek 16 gaat mij niet lukken. Oh ja, en rode koningin. Wat een drama was dat zeg! Zo heb ik er nog wel meer, ik ben tegenwoordig best wel makkelijk in een boek aan de kant gooien wat me niet aanstaat. Ik ben bang dat zoek me tussen de sterren volgende gaat worden. Ik heb een derde van het boek uit, en dat ging eigenlijk best goed. Nu lijkt het alsof ik er niet meer in kan komen. Heel vervelend!

  Liked by 1 persoon

 3. Marieke zegt:

  Ik ben gestopt in een aantal boeken, waaronder Ragdoll, Furthermore en Duizend stukjes van jou. Ik kwam er echt niet doorheen. We were liars is een boek waarvan ik het gewoon aan de kant had moeten gooien. Die vond ik echt heel langdradig, maar ik heb me er doorheen geworsteld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s