Recensie – I See London, I See France

Titel: I See London, I See France
Auteur:
  Sarah Mlynowski
Jaartal: 2017
Aantal Pagina’s:
371
Uitgeverij: 
HarperTeen
ISBN: 9780062397072
Genre: Chicklit

Gelezen format: EN Audioboek op Storytel
Afspeelduur: 9 uur, 30 minuten
Voorlezers: Saskia Maarleveld
Audio uitgever: HarperCollins US

Oordeel: 2 sterren


I see London, I see France, I see Sydney’s underpants.

Nineteen-year-old Sydney has the perfect summer mapped out. She’s spending the next four and half weeks traveling through Europe with her childhood best friend, Leela. Their plans include Eiffel-Tower selfies, eating cocco gelato, and making out with très hot strangers. Her plans do not include Leela’s cheating ex-boyfriend showing up on the flight to London, falling for the cheating ex-boyfriend’s très hot friend, monitoring her mother’s spiraling mental health via texts, or feeling like the rope in a friendship tug-of-war.

As Sydney zigzags through Amsterdam, Switzerland, Italy, and France, she must learn when to hold on, when to keep moving, and when to jump into the Riviera…wearing only her polka-dot underpants.


Sydney heeft een reis gepland naar Europa met Leela. Of eigenlijk, Leela ging naar Europa met haar vriend, die ging vreemd en de trip was gecancelled. Leela vroeg Sydney en Sydney zei ja. Het was moeilijk om haar thuissituatie achter te laten. Haar moeder heeft namelijk ernstige agorafobie en durft het huis niet uit. Sydney hield haar moeder staande en gaat nu dus weg. Ze draagt het over aan haar zusje maar die is niet zo zorgzaam als Sydney.

Eenmaal in het vliegtuig duikt toch het ex-vriendje op. Ze zoeken hem op in London en hij blijkt een leuke vriend te hebben. Een waar Sydney als een blok voor valt. De Europa plannen worden omgegooid en alles ligt open. Een roadtrip door Europa met een hoop drama begint.

Screenshot_20180529-125350.jpg

Sydney is een vervelend hoofdpersonage. Ze wil overal grip op hebben, alles plannen, overal duidelijkheid over. Ze zeurt constant over haar thuissituatie en kan dat niet loslaten en ze komt niet voor zichzelf op. Haar beste vriendin Leela is net zo irritant, zij het op een andere manier. Leela klaagt, laat Sydney alles plannen en is zo onzelfstandig als een baby kangoeroe. Ze zeeeuuuurt en blijft hangen in haar relatie met haar ex. Ugh.

Ik had echt een leuk reisboek verwacht met twee chicks die op ontdekkingsreis gingen door Europa. Ik hoopte zelfs wat leuke funfacts of leuke reistips te krijgen en misschien zelf een keer te kijken waar ze geweest zijn omdat het leuk klonk. Helaas is dit echt een chicklit. Er zit alleen maar jongensdrama in. In elke stad is er wel een jongensdrama. Leela zeurt, Sydney doet alles voor Leela, er is jongensdrama en Leela wil weg. Dat is echt de strekking van de verhalen in elke stad.

Als er nou nog echt leuke dingen over de plaatsen waar ze komen in staan, a la, best leuk boek dan maar echt, ze gaan naar Brugge en praten over wafels. Dat was het. Amsterdam is blowen en een vreetkick krijgen en naar een sexshow. Frankrijk eten ze l’escargots en drinken ze chardonnay terwijl ze een rijke fransman uitbuiten voor z’n chateau. Het is zooo oppervlakkig uitgewerkt dat ik de meerwaarde er niet van zie om dit verhaal in Europa te leggen… Het had net zo goed in China kunnen zijn.

De reistips die worden gegeven zijn echt TE irritant. Denk aan: “When in Brugge, eat waffels”. Really?! “Don’t expect coffee in a coffeeshop in Amsterdam”. Top. Thanks, deze info had ik echt nodig.

Het is dus een chicklit die zich afspeelt in Europa en pretendeert ook een reisboek te zijn. Met irritante personages en irritant tips waar je niks aan hebt en ik ben echt teleurgesteld. Ik verwachtte een boek over een roadtrip door Europa, niet 90% jongensdrama en een paar nutteloze reistips….

Het is wel een luchtige chicklit dus als je weet waar je aan begint kan het best een oké boek zijn, misschien zelfs schattig. Dit was het echter niet voor mij. 2 sterren.

Liefs,
Manon
Advertenties

4 gedachtes over “Recensie – I See London, I See France

 1. Larissa zegt:

  Hahaha ik ben blij dat je er ook zo over denkt. Ik ben halverwege gestopt omdat het zo oppervlakkig en stereotyperend was. Ook wel weer stereotype over hoe Amerikanen over Europa denken. Het is een heel beperkt beeld, als de auteur hier al zelf is geweest.

  Dus goede review, ik ben het er mee eens 🙂

  Liked by 1 persoon

  • booknerdmanon zegt:

   Thanks! Het is schandalig hoe oppervlakkig het is he? Het is net alsof je een souvenirshop inloopt en alle stereotype spullen in een boek stopt. Heel jammer. Als dit is hoe Amerikanen denken mogen ze van mij doorgaan met dat hek.

   Like

 2. Laurie zegt:

  Ik ben het compleet met je Review eens. Ik heb de afspeelsnelheid echt drastisch verhoogd, want ik wilde eigenlijk niet stoppen. Gewoon omdat ik dan weer een boek aan de kant moest leggen. Maar wat een drama. Ik heb het slechts 1 ster gegeven, en een niet zo’n leuke review geschreven. Zo zonde! Toen ik de aankondiging van dit boek al zag in het Nederlands had ik al zo’n vermoeden dat het niet heel veel zou zijn. Dus, luisterde ik hem in het Engels. En wat ben ik blij, want zo heb ik tenminste geen geld aan boek verspild.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s