7 manieren om goedkope boeken te scoren!

Een veelgestelde vraag is waar je goedkoop je boeken kunt scoren. Je kunt je boeken natuurlijk in de boekhandel kopen of online maar je betaald al snel 20 euro voor een goed Nederlands boek. Een tip is om Engels te lezen maar er zijn nog meer opties voor de kleine portomonnee!

1. Boekenkraam

Bij boekenkraam kun je bestsellers en andere boeken kopen voor een kleine prijs. De boeken vallen dan onder de categorie ‘licht beschadigd’ en zijn daarom flink afgeprijsd! Ze hebben een beperkt en wisselend assortiment dus het loont om vaak te kijken wat ze hebben!

2. Boekenfestijn

Eens per jaar sowieso bij je in de buurt. Een congresshal vol mega afgeprijsde boeken. Hele series voor onder de 10 euro en voor ieder wat wils. Je boekennerdheid is niet compleet zonder een boekenfestijn buit.

3. Midprice aanbieding

Voor de geduldige lezer! Als boeken net uit zijn, zijn ze nog vrij prijzig maar voor diegene met geduld… Uitgevers brengen vaak een midprice editie van een boek uit. Denk aan die ene hardcover editie van Alice in Zombieland, ze zijn nu in paperback verkrijgbaar voor 10 euro. Of de Selectie, de boxset is in de aanbieding. De Hongerspelen, pocketeditie is nu 5 euro! Even geduld dus en je hebt hetzelfde boek voor minder!

4. Uitverkoop boekhandel

Net als al die kledingwinkels hebben boekhandels ook uitverkoop. Dat pareltje waarmee je steeds in je handen stond? Ineens afgeprijsd naar 5 euro! Natuurlijk zijn de beste en mooiste boeken het snelst weg dus het loont om je bijvoorbeeld in te schrijven voor de nieuwsbrief van je lokale boekhandel of de Facebook pagina te volgen. Zo ben je als eerste op de hoogte van de uitverkoop!

5. Tweedehands

Een aan te raden optie is om eens te zoeken naar tweedehands boeken. Op bol.com en amazon.de zijn er bijvoorbeeld diverse tweedehands aanbieders die je kunt vinden direct naast het reguliere nieuwe aanbod. Ook op marktplaats en Facebook staan ontzettend veel tweedehands boeken. Kijk bijvoorbeeld voor Toung Adult boeken eens op de facebookpagina Young Adult Boeken en Series <3. Daar staan geregeld goede tweedehands boeken voor een prikkie. Let wel, verzendkosten kunnen hoog oplopen, controleer dus altijd of het daadwerkelijk goedkoper is dan nieuw. Ook kun je rommelmarkten en kringlopen afgaan om te zoeken naar die ene parel tussen de ramsj! Dat is nog leuk ook!

6. Boeken abonnement

Storytel biedt onbeperkt luisterboeken en (soms ook) digitale boeken aan. Bij een kobo abonnement van bol.com he je onbeperkt toegang tot de digitale bieb van bol.com en ook amazon.de heeft een e-book abonnement! Zo kun je je e-reader prima vullen met de nieuwste bestsellers voor een 10tje per maand. Dit is ook mogelijk met een abonnement van de bibliotheek. Dan kun je zowel fysieke exemplaren lenen als digitale exenplaren uit de online bieb. Ideaal voor een grote boekenwurm met een kleine portemonnee dus!
Daarnaast heeft Uitgeverij Clavis nu ook iets nieuws: de Bookclub. Voor 40 euro per 6 maanden mag je drie YA boeken uitzoeken én krijg je 1 verrassingsboek. De verzendksosten zijn ingebrepen en je krijgt nog een goodie bag, korting op allerlei toffe events…. Super nice!

7. Ruilen

Wissel boeken uit met je boekbuddy, plaats een oproep online om te ruilen of maak gebruik van de free little libraries die je door heel Nederland kunt vinden.

Kortom, je kunt net een kleine portomonnee nog steeds goed je honger naar letters voeden. Van goedkope aanbiedingen tot tweedehands, van abonnementen tot ruilbuddy’s. Waar een wil is, is een boek!

Liefs,

Manon

Een gedachte over “7 manieren om goedkope boeken te scoren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s