Achter de schermen #5 – Apps om je foto’s mee te bewerken

Hoi! Vandaag vertel ik iets over de apps die ik gebruik of gebruikt heb om mijn foto’s te bewerken. Natuurlijk kan je een heleboel met Instagram zelf, maar er zijn een hoop toffe apps die je kan gebruiken vóór je je foto’s in een Instafilter dipt! Deze apps zijn over het algemeen best bekend, maar ik wilde ze toch even bespreken!

Snapseed

Afbeeldingsresultaat voor snapseed

Deze app is best bekend en beschikbaar voor zowel Android als IOS. Je kan hier verschillende filters gebruiken voor je foto’s, maar ook thema’s en andere aanpassingen doen op zowel je hele foto als op maar een deel van je foto. Zo kan je een deel van je foto zwart wit maken, of de kleuren op een gedeelte van je foto feller/anders maken. Dit is een fijne app voor als je iets anders dan filters wilt, maar een aantal filters die deze app aanbiedt zijn wel gaaf.

Fotor Photo Editor

Afbeeldingsresultaat voor fotor photo editor

Als je van filters houdt is deze app ideaal! Deze heeft meer dan 100 filters om je foto’s mee op te leuken, naast alle gebruikelijke tools zoals contrast, helderheid, etc. Ook kan je met mooie lettertypes teksten aan je foto’s toevoegen. Deze app is echt een must have!

LightX Photo Editor

Afbeeldingsresultaat voor LightX Photo Editor

Ook deze app heeft een tal aan mogelijkheden en is makkelijk in gebruik. Deze app heeft ook weer een verzameling aan toffe filters. Wat leuk is aan deze app is dat je foto’s ook kan blenden. Kortom, ook deze app is super fijn!

VSCO

Afbeeldingsresultaat voor VSCO

Deze gebruikte ik vaak op mijn Iphone (ik heb nu een Samsung), maar de Iphone camera is niet zo super tof dus ik gaf het bewerken vaak al snel op. VSCO is vergelijkbaar met Snapseed, alleen vind ik zelf Snapseed makkelijker te gebruiken.

 

Pixlr

Afbeeldingsresultaat voor Pixlr

Als laatste wil ik Pixlr bespreken. Deze vind ik zelf niet zo heel handig in gebruik, maar sommige opties zijn wel gaaf. Pixlr biedt bijvoorbeeld overlays aan, waardoor je bijv. zonnestralen kan toevoegen aan je foto of een sneeuwachtig effect. Deze app staat op mijn telefoon maar gebruik ik verder tot nu toe zelden. Ik moet hem ook nog een beetje zien uit te vogelen.

Welke apps gebruik jij? Als je tips heb, laat ze vooral weten! Er zijn zo veel apps tegenwoordig, dus ik ben benieuwd!

Liefs,
Kelly

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s