Mijn 2017 in boeken

Het afgelopen jaar is een bevlogen jaar geweest voor mij (Manon)! Nieuwe baan, vriendje ging 3 maanden backpacken door Azië, ik ging hem opzoeken en maakte voor het eerst een grote reis zonder mijn ouders in een niet westers land enzovoorts enzovoorts. Ik schrijf er misschien nog een Freaky Friday over. Wat natuurlijk veeeel interessanter is, is mijn jaar in boeken! Ik heb namelijk weer een goodreads reading challenge doel gezet en maar liefst 54 boeken gelezen!

Kijken jullie mee?

Reading Challenge 2017 #1Reading Challenge 2017 #2Reading Challenge 2017 #3

Mijn god ik heb 17.556 bladzijden gelezen. Dat is best wel erg tof! Ook zie je dat het kortste boek dat ik heb gelezen De Notenkraker wat van E.T.A. Hoffman, die heb ik net voor het einde van het jaar gelezen! De langste is King’s Cage van Victoria Aveyard en is een beetje een cheat want die heb ik niet gelezen maar geluisterd op Storytel! Daar was de afspeelduur ook wel erg lang maar dat is toch anders dan je door zo’n boek worstelen. Het meest populaire boek was Eleanor & Park. Ik snap alleen niet zo goed waarom dat boek zo populair is, zo bijzonder vond ik hem niet… De minst populaire was Hex Factor. Een dun boekje dat ik op het boekenfestijn vond en dat erg leuk was voor tussendoor! Die mag best wat meer credits krijgen, ik vond hem erg leuk.

Het boek dat ik gelezen heb met de hoogste score op Goodreads is Wonder. Terecht heeft die de hoogste score want wat een geweldig boek is dat! Ga dat boek lezen! Of de film kijken! Doen hoor!

Even terugblikken op het eerste boek dat ik dit jaar las, Shadows. Dit is de prequel van de Lux serie. Deze heb ik op de e-reader gelezen om te kijken of ik de boeken van Jennifer L. Armentrout iets vond en helaas. Ik vond deze net Twilight maar dan met aliens in plaats van vampiers. Het was zo cliché en saai dat ik er nieteens een recensie over heb geschreven. Ook later in het jaar heb ik Obsidian nog gelezen en die vond ik ook verschrikkelijk en ik heb Armentrout’s geroemde New Adult gelezen en ook die vond ik helemaal verschrikkelijk. Ze gebruikt teveel clichés in haar boeken.

Reading Challenge 2017 #4Reading Challenge 2017 #5Reading Challenge 2017 #6

Een hele rits met mooie boeken volgen! Bij de meeste kan ik je nog precies vertellen waar ze over gaan en wat ik ervan vond! Soms vergeet ik een boek nogal snel maar ik zie er hier maar twee waarvan ik denk, “Euh, waar gingen deze ook alweer over?”. Mijn favoriet van bovenstaande boeken is toch wel Kill the Boyband. Man man man wat heb ik daar om gelachen! Minst favoriet is All we have is now. Wat een dramatisch boek was dat zeg.

Reading Challenge 2017 #7Reading Challenge 2017 #8Reading Challenge 2017 #9

Van deze boeken kan ik nieteens de beste kiezen! Dat waren net iets teveel goede boeken om te kiezen! Wonder, Iskari, And I Darken, Hex Hall… Ik kan niet kiezen! De slechtste was A Very, Very Bad Thing. Ik ben ook nog niet aan de recensie toegekomen en vraag me af of dat gaat gebeuren. Wat een slecht, oninvoelbaar verhaal is dat…

Reading Challenge 2017 #10Reading Challenge 2017 #11

Ik heb iets nieuws gelezen dit jaar, een YA western. Wisten jullie dat het bestond?! Ik ook niet! Maar het was wel echt een leuke read! Ook het boek Spiegel, van Cara Delevogne was nieuw voor mij. Een boek geschreven door een celebrity… Interessant! Ik heb ook een aantal enorm kerstige boeken gelezen! A Christmas Carol, The Afterlife of Holly Chase en De Notenkraker. Het laatste boek van het jaar was Far from the Tree en die was best goed! Recensie volgt!

Zoveel pagina’s, zoveel boeken! Ik schrik er zelf van! Ik ben erg blij dat ik mijn challenge van 52 boeken heb gehaald. Het betekend dat ik dit jaar minimaal één boek per week heb gelezen en dat is best wel veel. Een mega steun was Storytel, waardoor ik vaak twee uur per dag een boek aan het luisteren was omdat ik 2 uur reistijd heb naar mijn werk. Volgend jaar leg ik de lat ietsje hoger. Ik ga voor de 54 boeken, hetzelfde als dit jaar! Dat betekend dat ik ook dit jaar minimaal één boek per week ga lezen! Ik ben benieuwd of dit weer lukt!

Liefs,
Manon

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s