Unboxing – Celebrate books Superheroes A.K.A The Roast of the Decemberbox

We doen het vandaag een beetje anders dan anders, deze unboxing. Ik, Manon, ben niet zo van de boekenboxen. Ik koop een boek omdat het verhaal me interessant lijkt en wil dus vooraf weten waar het over gaat. Ik heb ooit een boekenbox genomen en daar zat puur toevallig een boek in dat op mijn wishlist stond. Meerdere keren heb ik bij Kelly een box voorbij zien komen waarvan ik dacht, oe leuk hoor! Maar nooit heb ik de behoefte gevoeld om er zelf weer een te bestellen. Ik ben ook niet zo van de prullaria. Als ik prullaria wil ga ik wel naar een kringloopwinkel. Het enige wat mij aanspreekt in boxen is dat boeken soms gesigneerd zijn. Dat vind ik cool.

Soms zitten er echter wel coole dingen in. Deze keer niet.

Afijn, Kelly kreeg dus deze box binnen en ze vond hem niet zo leuk. Ze was best wel teleurgesteld en wilde nieteens deze unboxing schrijven… Kelly is te gewoon te lief om deze unboxing te schrijven dus doe ik dat voor haar. Ik ben niet zo van het sugarcoaten en ik ben niet altijd lief. Ben je er klaar voor?!


Allereerst ziet Kelly de spoilervrije kaart! Mooi hoor, zo’n stuk papier met een plaatje.

IMG-20171213-WA0023IMG-20171213-WA0024

Ik begin even positief! Het boek! Nee maar echt, anders wordt deze post echt te negatief hoor! Alter Ego van Marissa Meyer. Het is een mooie hardcover! Blossom heeft ook fijn de bijpassende boekenlegger bij gedaan en er zit een quotekaart bij! Helaas niet gesigneerd.

IMG-20171213-WA0018

Dan begint het drama want Kelly pakt de rest van de box uit.

IMG-20171213-WA0019

Een plaatje van de Justice League! Exclusief hoor! Gemaakt door Gingerkids Art. Ik kan hem wel naar mijn neefje sturen? Of in de BOEKENkast zetten, naast alle MARVEL boeken? Dit is toch niet boekig?! Maar oke, het is een kaartje dus. O WACHT ER ZIT NOG EEN KAARTJE BIJ! Black Widow is dat! Van DandelionRide. Exclusief kaartje! Van eh… Black Widow… Wie? Ik heb volgens mij een hoop films gezien van Marvel en ik denk dat Black Widow nog uit moet komen?

Even googlen… Ze zat in Captain America en inderdaad een Black Widow film moet nog komen. Dus je hebt een kaart van Black Widow. OOK VAN MARVEL. Maar he, je had het kunnen weten, de box heet superheroes. Ik dacht BOEKIGE super Heroes maar blijkbaar is het meer reclame voor Marvelfilms geworden. Volgende keer DC nemen! Doe je er Wolverine goodies in en noem je het Full Moon Rising ofzo. Verder zit en nog wat promo meuk bij die elke boekennerd al heeft. En ja, onze eigen boekenlegger!

Heel cool dat die er in zit en he, perfecte box uitgekozen om die erbij te doen toch?! Je zal maar een goedgevulde box hebben waarbij je boekenlegger compleet overschaduwd wordt door coole goodies! Godzijdank is dat niet het geval.

We gaan verder… Naar de échte goodies!

IMG-20171213-WA0022

Kelly vindt vervolgens, verrasing! Een tegeltje. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat dit the Lunar Chronicles fanart is. Gemaakt door niemand minder dan Emmy van Ruiven. Niks vervelends naar Emmy maar als je de al bestaande items van dit fandom naast de afbeelding op dit tegeltje legt klopt er geen zier van. Je kan dus óf je fanart die je al hebt wegdoen óf dat allemaal inruilen voor dit tegeltje. Naast elkaar is geen optie. Buiten dat vind ik het gewoon niet zo mooi… Sorry Emmy…

Maar laten we even stilstaan bij het volgende. Weeeeer een tegeltje! Want Celebrate Books wil dat je met de CB tegeltjes je badkamer opnieuw betegelt. In dit tempo ben je binnen een paar maanden klaar en kun je met de achterkant van je keuken beginnen! Je kan niet genoeg tegeltjes hebben toch?

IMG-20171213-WA0022

Na het zoveelste badkamertegeltje kunnen we naar het volgende! Een zakje thee! Boekige thee! Deze thee heet Dark Villain en is zwarte thee. Dames en heren, zie hier, een zakje zwarte thee. Ceylon is er niks bij. Is er nog iets speciaals aan de thee? NEE. Helemaal niks. Behalve de verpakking. Die is ‘boekig’. Excuses, ik koop liever hetzelfde zakje thee bij de Xenos voor 50 cent zonder label. Een zwarte dag in de geschiedenis toen deze box binnenkwam met erg bijpassende zwarte thee.

IMG-20171213-WA0021

Dan het volgende dames en heren, dit slaat echt alles. EEN WAAIER! IN EEN DECEMBERBOX! Voor die ene lucky bastard die gaat backpacken door Azië?! Wie doet er nou een waaier in een DECEMBERBOX?! Misschien is dit bedoeld om het cement tussen je nieuwe badkamertegeltjes droog te waaien? Om de VRIESKOU, gelijkmatig in je gezicht te blazen?! De ene nutteloze ‘goodie’ na de andere vliegt je om de oren. Manmanman…

Anyway, hij is compleet rood (lekker opvallend die vrieskou verdelen he!), kerstig? Het logo van Wonder Woman staat erop en de quote “Only love can truly save the world“. Zodat als je lekker aan wapperen bent, terwijl je neus eraf vriest, je inspirerende woorden tot je kunt nemen en altijd nog kunt beseffen dat als je lief bent, je de wereld kunt redden. Misschien kun je nog tegen jezelf zeggen dat je géén spijt hebt dat je 30 euro hebt uitgegeven aan deze box.

IMG-20171213-WA0020IMG-20171213-WA0015

Dit is dan de complete Decemberbox. Dit is de afsluitende box. De laatste van het jaar. Waar je zoveel leuks mee kunt doen! Een kerstbal, een slinger, een kaars om door de KOUDE dagen heen te komen? Een kerstig kransje, warme chocomeldingen, een kussentje, dekentje? Zo veel mogelijkheden om het jaar knallend af te sluiten maar in plaats van een goede afsluitende box kreeg Kelly dit. Twee kaartjes, wat promomateriaal, onze eigen boekenlegger, een tegeltje, een waaier en zwarte thee. Niks naars naar het boek toe, die is prachtig! De goodies zijn gewoon nutteloos. Waar is de prullenbak?

Soms valt een box gewoon tegen en dat was deze keer. De keuze voor deze goodies vind ik op zijn zachts gezegd vreemd en ik vind de box karig. Laat het een opdonder zijn voor de volgende keer. Denk even na over het seizoen waar we in zitten…

Hier is een lijst met dingen die je beter had kunnen doen voor 30 euro.

 • Lunchen met een vriendinnetje
 • Harry Potter goodies scoren bij de primark
 • Ali Express leegkopen (dat lukt best met 30 euro)
 • Alter ego EN NOG EEN BOEK kopen
 • Bij de action een dekentje halen (geen waaier)
 • Een kerstboom kopen
 • Handschoenen, een sjaal en een muts aanschaffen
 • Thermokleding kopen
 • Dagje sauna
 • Enzovoorts…
Liefs,
Manon

 

Advertenties

18 gedachtes over “Unboxing – Celebrate books Superheroes A.K.A The Roast of the Decemberbox

 1. Inge - Paper Lunch zegt:

  HAHAHAHAHA. Ik moet hier stiekem heel hard om lachen, maar ik ben dan ook compléét geen boekenboxmens. Elke keer als ik een unboxing zie – met vaak heel veel overexcited fangirling – zit ik voor mezelf ook dit soort commentaar te leveren.

  Daar word ik trouwens wel echt gelukkig van: de unboxers zijn zo happy en ik vind het dus echt superleuk om te zien hoe blij mensen kunnen zijn met een boekenlegger/spiegeltje/tashanger/kleedje/kaars/whatever?!

  Liked by 1 persoon

 2. Bianca Ronday zegt:

  Het is echt alweer een tijd geleden dat ik een box heb besteld. Ik wilde het misschien weer eens doen, maar als ik dit zo zie, dan doe ik het toch maar niet. Eigenlijk door de toegevoegde redenen op het einde van het bericht.

  Liked by 1 persoon

 3. christine zegt:

  Hahaha! Ik heb tranen gelachen! Met die tegel ben ik ook helemaal niet blij. Mijn dochtertje is dan wel weer happy met de waaier maar ik vind het een dure box voor hetgeen wat er in zit. Eerste keer dat ik hem besteld heb en dik teleurgesteld. Of ik dit een 2de keer ga doen… Voor dat geld had ik 2 boeken naar mijn zin kunnen kopen, maar ja, wie niet probeert weet niets.

  Liked by 1 persoon

 4. Anneke zegt:

  Meiden, ik vind jullie heel aardig, maar ik moet even een paar dingen over deze blogpost kwijt. Wat een náre, onnodig zure en kwetsende post is dit. Ik begrijp werkelijk niet waarvoor het nodig is om kritiek op zo’n onaardige, onvriendelijke en beledigende toon te brengen.
  Ik begrijp dat jullie kritiek hebben op de box, omdat de goodies niet goed of niet genoeg zijn. Dat snap ik; iedereen heeft andere voorkeuren. Maar wat denken jullie hiermee te bereiken?
  Wat ik niet snap, is waarom je deze blogpost hebt geschreven als je niet van boekboxen houdt. Kelly wilde het niet doen, oké, maar zij is degene die de boekbox heeft besteld en degene die teleurgesteld is. Ik wil horen waarom de box niet goed is van degene voor wie hij was.

  Wat ik niet snap, is waarom je hebt besloten deze blogpost op zo’n nare toon te schrijven. Met de manier waarop deze post verwoord is ga je voorbij aan al het harde werk dat Celebrate Books in deze box heeft gestoken, alle liefde en plezier die erin is gestopt en alle moeite die ervoor is gedaan. Is het opbouwende kritiek? Dat denk ik niet, want je verwoordt nergens wat je dan wel wilt zien. Ik krijg al een naar gevoel van deze tekst en het gaat niet eens over mij. Celebrate Books wordt afgebrand en niet aangemoedigd. Hoe zou je het zelf vinden om zulke dingen te horen/lezen over iets waar je veel tijd en moeite in hebt gestoken?
  Nu kom ik weer een beetje terug bij mijn eerste punt: iedereen houdt van andere dingen. Sommige mensen houden van waaiers met coole quotes erop, andere mensen niet. Waaiers zijn ook decoratief, trouwens. Maar dat wist je vast wel. Iets niet leuk vinden is je goed recht, maar het blijft een mening. Als je niet tevreden bent met een dienst of product, dan is het ook je goed recht om een klacht in te dienen, dan kan er iets mee gedaan worden. Ook is het je goed recht om een zure blogpost erover te schrijven, maar help je daar veel mee?
  Daarnaast: veel mensen in deze community kennen elkaar. Je maakt niet alleen anderen, maar ook jezelf ongelukkig door dit soort dingen te schrijven. Want dit komt de sfeer volgens mij niet echt ten goede en ik denk dat dat je eigen blogplezier ook niet vergroot.
  Ten slotte: bij kritiek leveren is het mijns inziens van belang dat je weet waar je het over hebt. Alleen dan kan je een nauwkeurig oordeel geven. Daarom stuit het me nogal tegen de borst dat ik je nu moet vertellen dat Justice League wél van DC is, Wolverine níét (dat haalde je door elkaar, snap je) en dat Black Widow in de laatste in VIJF films van Marvel zat en dat mensen die van superhelden houden haar daarom zullen kennen.
  Mijn belangrijkste punt: dit is niet hoe je kritiek levert, dit is hoe je kwetst.
  Ga even bij jezelf na: hoe zou je het zelf vinden als je iets dat je met veel liefde hebt gemaakt tot de grond toe wordt afgebrand?

  Liked by 6 people

  • Hannah zegt:

   Ik vind dat als je dertig euro betaalt voor een box je best wel kritiek mag leveren. Je bent een ontevreden en boze klant. Een ironische ondertoon is dan echt niet te vermijden. Ik ben ook zwaar teleurgesteld, maar moet ik vervolgens al mijn kritiekpunten poeslief op een rijtje zetten, zouden jullie alsjeblieft het willen veranderen? Dit was mijn allereerste Celebrate Books box en ook meteen de laatste, allereerst de schandelijke manier van communiceren met de klant (gewoon niet, mail ons maar zelf klant). Onduidelijkheid over levering, nou dan moet het echt een goede box worden! En vervolgens krijg je dit. Harde kritiek als deze is juist nodig.

   Liked by 1 persoon

   • Liz zegt:

    Amen to Hannah en BookNerdManon!! Ik vind ook dat je kritiek moet kunnen hebben op boxen en ik vind bovenstaand stuk erg verfrissend! Ik weet dat CB haar best doet, maar het valt mij wel op dat de boxen erg wisselend zijn (ik vond de laatste twee boxen minder, de literatourbox was weer heel tof, evenals de box waar Library Kiss in zat) en CB veel gebruik maakt van een bepaalde ontwerper, waarvan ik de art gewoon minder mooi vind. Ik merk daardoor wel dat ik veel minder boxen van CB bestel dan vorig jaar. Dus bovenstaand stuk geeft voor mij veel herkenning, want er zijn blijkbaar dus toch meer mensen die er zo over denken.

    Liked by 1 persoon

 5. duntax zegt:

  Ik ben het met Anneke eens. Ik begrijp je punt, want ik ben ook geen fan van de boxen. Zeker als je het afsteekt met buitenlandse boxen, maar t tegeltje vind je niet leuk met mening, niet om wat het is. Voor de thee doen sommige een moord. En idd de films door elkaar halen… wel ff research doen. Wel ben ik het met je eens dat het weinig is voor je geld en dat mag gezegd worden 😀 Zorg alleen voor onderbouwde kritiek en research 😀

  Liked by 1 persoon

 6. Mijn Brein is een Boekenkast zegt:

  Ik heb deze review speciaal opgezocht omdat er zo veel drama om was, no regrets, ik vind ‘m hilarisch 😂 Behalve dan dat je bij de Marvel-films net iets beter had moeten opletten als je Black Widow niet kent 😂 Alleszins: je bent wat mij betreft echt niet gemeen geweest (zie dat veel mensen he daarvan beschuldigen nu op social media) je hebt gewoon je kritische mening op een lollige manier verpakt en wat mij betreft ben je daarin geslaagd. You do you, girl.

  Liked by 1 persoon

 7. Amy zegt:

  Eindelijk iemand die durft toe te geven dat hij teleurgesteld is met een box, of met de box die je vriendin kreeg dan toch. Ik heb al vaak een CB box besteld, en meer dan de helft was voor mij ook een teleurstelling. Was dit het?! Ik heb ondertussen al een hele stapel notitieblokjes liggen (volgens mij hoef ik mijn hele leven er geen meer te kopen). Bij die van John Green kan je nog niet eens meer lezen wat je achteraf geschreven hebt, maar… okay… een hele hoop kaarsen, meer totebags dan spullen om erin te stoppen… Het is niet origineel en afwisselend genoeg. Ik heb dan ook besloten om zelf het boek te kopen wat ik wil en die leuke goodies zal ik ergens anders wel vinden. Bedankt voor je post, ik heb genoten van je ongezouten mening.

  Liked by 1 persoon

 8. Conny zegt:

  Na alle reacties op sociale media toch je blog maar gelezen.
  Zelf heb ik de nodige boxen gekocht en soms leuk en soms erg teleurstellend. Het valt mij op dat je niet teleurgesteld mag zijn of een beetje sarcasme in je reactie mag zetten.
  Ik heb deze box niet besteld . Heb niks met superheroes of met boeken v deze dame dus blij dat ik het niet heb besteld.
  Ik zou ook teleurgesteld zijn. Ik zie de humor v je stuk er wel van in en hoop dat lezers wat meer relativeren en mensen lekker hun mening laten geven

  Liked by 2 people

  • Liz zegt:

   Precies dat! Goede recensies worden gedeeld en slechte afgekraakt. Ik vind dat erg jammer! En dat geeft mij steeds meer een meer een argument om voortaan niets meer bij CB te bestellen. Als bedrijf die een product verkoopt moet je tegen kritiek kunnen. En wat met die kritiek doen, zodat je product als maar toffer wordt.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s