Recensie – De negen kamers

Foto 03-09-17 14 55 54

Titel: De negen kamers
Auteur: Peter-Paul Rauwerda
Jaartal: 2016
Aantal Pagina’s:
199
Uitgeverij: 
Lemniscaat
ISBN: 
9789047708391
Genre: Young Adult

Oordeel: 4/5


Jonas heeft al tijdenlang vreselijke hoofdpijnen. Juist op het moment dat hij alleen thuis is, worden ze vrijwel ondraaglijk en gebeuren er rare dingen. ’s Nachts wordt er ingebroken en de inbreker laat een groot boek achter over een huis dat onverwacht verschijnt. Als later op de dag eenzelfde huis op een braakliggend veldje opdoemt, is zijn nieuwsgierigheid gewekt en besluit hij naar binnen te gaan. Terwijl zijn hoofd bonkt, zwerft hij door de kamers van het mysterieuze huis waar zich gebeurtenissen en verhalen ontrafelen die heen en weer deinen tussen droom en werkelijkheid.


Jonas is alleen thuis omdat zijn ouders een week naar New York zijn. Op een ochtend wordt hij wakker, is het hele huis opgeruimd en ligt er een groot boek op tafel vol raadsels. Eigenlijk wil hij het boek laten liggen, maar uiteindelijk wint zijn nieuwsgierigheid. Vooral als het huis wat in het boek beschreven is echt verschijnt en niemand anders het blijkt te kunnen zien.

Vanaf het moment dat Jonas de tuin van het huis instapt, wordt zijn leven op zijn kop gezet. Jonas moét en zal het huis in gaan, maar de deur zit op slot. Dwalend door de tuinen, die steeds weer veranderen, komt hij iemand tegen die de deur kan openen voor hem. Of toch niet?

Eenmaal in het huis, komt hij de negen kamers tegen. Hij moet iedere kamer door om bij de volgende te komen, maar het avontuur begint al heel warrig, en met elke kamer die bij door wandelt wordt het verhaal alleen maar raadselachtiger. En dan is er ook nog Anna, het mooie maar mysterieuze meisje dat in het huis woont. Waarom voelt Jonas zich zo aangetrokken tot het huis, waarom moet hij al die testen doorstaan en wat heeft Anna er allemaal mee te maken?

Dit boek is ontzettend vaag, dat valt niet te ontkennen. Maar hoe meer je leest, hoe vager het wordt maar ook hoe spannender het wordt. Er worden prachtige verhalen verteld tussendoor door personages die Jonas tegenkomt die erg sprookjesachtig aanvoelen en allemaal een mooie boodschap bevatten. Het is bijna poëtisch te noemen af en toe.
In elke kamer wordt een prachtige wereld geschapen, die allemaal een hoog Alice-in-Wonderland gehalte hebben.

Je duikt samen met Jonas een onbekende, spannende en rare wereld in. Je leert de meest wonderlijke en vervelende mensen en wezens kennen. Dit boek is voor mij een échte aanrader. Het is een wonderlijk en bijzonder boek vol mooie quotes en verhalen. En met zijn 200 bladzijden, is het een heerlijk boek voor tussendoor om even helemaal weg te dromen!

Liefs,
Kelly

Een gedachte over “Recensie – De negen kamers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s