Boeken waarvan je hardop moet lachen

Soms lees je een boek en kun je je lach niet inhouden. Je ziet de meest bizarre gebeurtenissen zich afspelen in het boek. Ken je dat moment dat je rustig in de trein aan het lezen bent en er een gebeurtenis wordt beschreven die zo op je lachspieren werkt dat je je lach gewoon niet in kunt houden? Dit zijn de boeken die die momenten veroorzaken!

Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison

20160423_193054(0).jpgSam en Hannah zijn op zoek naar liefde maar dit gaat niet helemaal soepel. Hun weg naar liefde zit vol obstakels en vooral een hoop genante momenten. Dit liefdesverhaal is awkward. En niet zomaar awkward. Mega awkward. Alles wat mis kan gaan in een ontluikende liefde gaat mis en de manier waarop zowel Lucy als Tom de scenario’s beschrijven is om te gillen! Lachen gegarandeert. Bovendien is het ook gewoon een erg leuk liefdesverhaal!

Kill the Boyband – Goldy Moldavsky

4 meiden gaan (alweer) naar een concert van hun favoriete boyband en hebben het voor elkaar gekregen dat ze in HETZELFDE HOTEL SLAPEN ALS DE JONGENS! Wat er dan gebeurt kun je in je stoutste dromen niet bedenken! Ze kidnappen PER ONGELUK een lid van de boyband. Maar he, als je dan toch per ongeluk iemand kidnapt.., Waarom dan deze?! Balen zeg… Wat gebeurt er allemaal?! HOE DAN?! HOE VERZIN JE DIT?!?!?! Dit bizarre verhaal over 4 vriendinnen die een lid van hun favoriete boyband kidnappen is zo bizar en zo grappig dat je gegarandeert in een scheur ligt als je het leest.

Optimisme is dodelijk – Susin Nielsen

DSC01196

Een meisje met smetvrees. Hoogtevrees. Clautrofobie. Eigenlijk is Petula gewoon bang voor het leven. Optimisme is dan ook dodelijk volgens haar. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn, zelfs tijdens het water geven aan de planten kun je sterven. Voor deze fobieën is Petula dan ook in therapie, samen met nog een stel andere krankzinnigen, zoals ze liefkozend genoemd worden. Maar, wat zijn de onderliggende oorzaken voor de angsten en gedragingen van de deelnemers van de therapie groep? Een humoristisch boek over serieuze thema’s met hilarische dialogen en personages. Dit boek heb je gegarandeerd binnen een avond uit!

Sterrenstof – Krystal Sutherland

Boy meets girl. Een jongen die nog een groentje is op het gebied van de liefde en een heel rooskleurig en ze-leefden-nog-lang-en-gelukkig beeld heeft van relaties, komt een mysterieus meisje tegen met heel wat geheimen. Hij doet er alles aan om haar voor zich te winnen, zij zit in de knoop met zichzelf. Er ontstaat een bijzondere vriendschap met een bijzondere aantrekkingskracht tussen deze twee. De naïviteit en onwetendheid van Henry over relaties en de reacties van Grace daarop zorgen voor een heerlijk, luchtig maar toch ook wel serieus verhaal.

Becoming Betty – Eleanor Wood

2017-06-28_21.03.18
Dit meisje heeft een missie. Lizzy Brown wil cool worden, een nieuwe start maken op de universiteit. Ze heeft een nieuwe outfit, een nieuwe mindset en gaat ervoor! Op haar eerste dag op de uni blijkt die nieuwe start moeilijker dan ze dacht. Niemand praat met haar en zo eet ze haar lunch maar in haar eentje op de badkamer. Daar komt ze Viv tegen. Viv is de belichaming van cool en Viv wil Lizzy in de band. Maar dan moet ze wel eerst haar naam veranderen naar Betty Brown en basgitaar leren spelen. Ondertussen komt Betty in de knoop met haar oude vrienden, valt ze als een blok voor het vriendje van Viv en blijkt cool zijn toch helemaal niet zo leuk te zijn als ze dacht… Vol epische falen, van die momenten dat je vol moed de straat op loopt in je nieuwe jurk en mensen naar je kijken, om er vervolgens in het toilet achter te komen dat er een gigantische ladder in je panty zit en mensen dus daarom naar je kijken… Dat soort momenten vind je in dit boek. Mocht je het hele ‘becoming a rockstar’ idee leuk vinden, lees dan ook My Secret Rockstar Boyfriend.

Bij welke boeken kunnen jullie hardop lachen?

Liefs,
Kelly en Manon
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s