Waarom ik zo gek ben op Storytel – De voor- en nadelen van Storytel

Ik ben helemaal fan van Storytel. Ik heb een abbonement en luister elke dag wel naar een boek. Ik vind lezen natuurlijk ook geweldig, mag dat even duidelijk zijn maar ik wil jullie graag vertellen waaarom ik zo gek ben op Storytel.

cbhippowebsite-pm
Heerlijk zittend op de bank, met een kop thee, of koffie, of een wijntje. In bed, onder de warme dekens. Als het buiten regent. In de trein. Er zijn zulke heerlijke momenten om weg te duiken in een boek! Ik ben er verslaafd aan en als ik de boekennerds om me heen zo hoor, ben ik absoluut niet de enige.

Echter, er zijn van die momenten dat met je hoofd in een boek duiken gewoon niet zo handig is! In de supermarkt is het verrekte lastig om met je neus in een boek te lopen. In welk gangpad was ik ook alweer…? Als je bij een stoplicht staat te wachten… Niet zo handig… In de auto? Eh… Laten we het maar niet proberen! Tenzij je passagier bent natuurlijk maar dan nog, misselijkheid gegarandeert. Op de fiets lukt ook niet echt. Onder de douche wordt je boek nat en als je moet poetsen/koken/wassen/vouwen is het ook vrij lastig om je boek open te houden… Ik ben zelfs een keer tegen een paal aangelopen omdat ik lopen en lezen combineerde… Geen aanrader.

Voor die momenten is een telefoon met koptelefoon/oortjes ideaal. Muziekje aan en gaan, maar een boek aan en gaan kan dus ook! Ik vind het fantastisch en zweer erbij! Mijn reading challenge krijgt een boost, ik droom alsnog lekker weg en al die vervelende karweitjes worden een stuk leuker als je, jawel, met je oren in een boek hangt.

160005705-56a9fba03df78cf772abe5e7

 

Dus, ik luister een boek op de fiets, onder de douche, tijdens het huishouden, onderweg en in de bus (als ik lees in de bus word ik misselijk!), als ik boodschappen moet doen en tijdens het hardlopen.

Buiten dat het gewoon fantastisch is om nog meer boeken te verslinden op deze manier is het aanbod van Storytel geweldig. Ze hebben keuze uit ruim 2400 Young Adult boeken. Het aanbod in Nederlandse audioboeken is wat minder maar dat zijn zeker niet de minste titels en het aanbod daarin groeit stevig. Hoe meer we luisteren naar Nederlandse boeken, hoe meer er op zullen komen.

Tegenwoordig staan er ook ebooks op! Nu heb ik een ouderwetse ereader en kan ik daar vrij weinig mee (geen internet erop) maar het is natuurlijk ook fantastisch dat ze dat ook aanbieden!

Voor- en nadelen

Er zitten natuurlijk ook wat nadelen aan en ik zou mezelf niet zijn als ik die niet even (kort) aanstip.
– Soms wordt een audioboek van Storytel afgehaald. Het kan zijn dat die dan op je boekenplank stond en ineens niet meer beschikbaar is. Super jammer.
– Soms moet je even wennen aan de stem van de voorlezer en soms is die ronduit irritant. Maar echt maar heel af en toe.
– Het aanbod in Nederlandse YA is vrij klein (maar groeit gestaag!).
Dat was het.

Dan de grote dosis voordelen:
– Je kunt altijd, overal boeken luisteren, onbeperkt. Mits je telefoon is opgeladen…
– Rotklusjes worden een stuk leuker als je een boek luistert!
– Je kunt alle boeken die je interessant vindt of wil luisteren bewaren op je boekenplank. Super handig.
– Als je een boek leuk vindt, geeft Storytel suggesties voor boeken die soortgelijk zijn. Zo ontdek je weer boeken waarvan je niet wist dat ze bestonden!
– Het aanbod is reuze (Engels dan he).
– Je kunt er ook ebooks op lezen.
– Het kost maar een tientje per maand! Dat is toch echt goedkoper dan een lading fysieke boeken kopen!
– Je kunt het 14 dagen uitproberen voor 1 cent. Ideaal.

bigstock_Audio_book_14340599-e1330386218724
Nog niet overtuigd? Dan moet ik misschien iets aan mijn overtuigingskracht doen…
Ik heb in ieder geval de volgende boeken gelezen dit jaar dankzij storytel:

  • Simon vs. The Homo Sapiens Agenda – Becky Albertalli
  • The Jewel – Amy Ewing
  • Kill the Boyband – Goldy Moldavsky
  • All we have is now – Lisa Schröder
  • The One Memory of Flora Banks – Emily Barr
  • Since You’ve been Gone – Morgan Matson
  • Solitaire – Alice Osman
  • Falling into Place – Amy Zhang
  • Firstlife – Gena Showalter
  • Lifeblood – Gena Showalter
  • Kimg’s Cage – Victoria Aveyard
  • Anatomy of a Misfit – Andrea Portes
  • A Wicked Thing – Rhiannon Thomas

    Currently listening: Splintered – A.G. Howard

Oké, tot zover mijn ode aan Storytel. Hebben jullie Storytel? Wat zijn jullie ervaringen met audioboeken? Zijn jullie net zo enthousiast als ik?

Liefs, 
Manon

 

7 gedachtes over “Waarom ik zo gek ben op Storytel – De voor- en nadelen van Storytel

  1. reviewerlarissa zegt:

    Leuk om te lezen! Ik heb storytel helemaal in het begin geprobeerd, maar toen was het aanbod heeeeel erg klein. Nu is het veel uitgebreider en vind ik het ook heel erg leuk.

    Hoewel ik moet zeggen dat ik Nederlandse eboeken toch wel heel raar vind om naar te luisteren.

    Geliked door 1 persoon

  2. LavieMamsElle zegt:

    Leuk om deze blog te lezen. Ik heb even de gratis boeken van luisterbieb gelezen en ik vind het wel wat. Als Belgische is luisterbieb geen oplossing want ik heb geen abonnement op de Nederlandse bib natuurlijk dus zou storytel een leuke oplossing zijn. Ik ben benieuwd. Groetjes Ellen

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie