Goede boekverfilmingen

Natuurlijk zijn de boeken altijd beter (met een uitzondering daargelaten, de uitzondering staat natuurlijk in dit lijstje)! Dat even voorop he, maar na de slechtste boekverfilmingen willen we wel even kwijt dat sommige verfilmingen helemaal nog niet zo slecht waren!

Afbeeldingsresultaat voor twilight

Twilight

Je kunt zeggen wat je wil en je kunt vinden wat je wil maar damn, die boeken zijn wel goed verfilmd! In tegenstelling tot sommige mensen zie ik wel de emoties bij actrice Kristin Stewart en vond ik de chemie tussen de hoofdrolspelers erg goed. Verder vond ik de Cullens ijzersterk gecast (OMG I loved Alice!), de aankleding super en vooral de sfeer van de films vond ik goed. Het best bij deel 1. Team Edward hier!

Me Before YouAfbeeldingsresultaat voor me before you

Mijn god wat een jankfilm! Maar wel een prachtige jankfilm! De liefde spat van het scherm en de chemie komt goed over. Jojo Moyes had al een hit met het boek en nu haar verhaal ook verfilmd is op het witte doek bereikt ze een gigantisch publiek met haar prachtige, hartverscheurende verhalen.

13 Reasons Why

Met een stille voorzichtigheid durf ik het toch te zeggen. Ik heb het boek gelezen en de serie gebinged en hoewel het boek prachtig is, bied de serie net wat mee gelaagdheid en diepgang! In het boek zie je alles vanuit de ogen van Clay Jensen en zie je niet wat er met de andere personages gebeurt, de onderlinge verhoudingen en hoe de cassetes hun leven beïnvloeden. In de serie zie je daar een stuk meer van en zie je dus de volledige impact van de cassetes. Dan is Hannah Baker ineens niet zo onschuldig meer… Afbeeldingsresultaat voor the fault in our starsBij dit verhaal zeg ik (en dit zeg ik vrijwel nooit) dat de serie beter is dan het boek! Wauw!

The Fault in Our Stars

Goed gecast, goed geacteerd, goed verhaal, goed verfilmd. Ik heb het boek niet gelezen maar man, wat een tranentrekker is dit! In tegenstelling tot Paper Towns, die in het rijtje met Slechte Boekverfilmingen staat sloeg deze film wel aan bij mij!

The Hunger Games

Het verhaal van deze dystopische wereld is gruwelijk maar zo goed verfilmd! Ik voel mee met de districten, met Katniss, met Peeta, met Gale. Bovendien bevat deze film een van de, voor mij, tofste scènes ooit! ***SPOILERALERT!***

Dat moment in Mockingjay part 1, dat Katniss ‘The Hanging Tree‘ gaat zingen en je beelden ziet van alle districten die in opstand komen en dan vooral als zo’n menigte een hele dam opblaast! Elke keer als ik dat stuk zie krijg ik van top tot teen kippenvel!

The Maze Runner (Deel 1)

Ik vind The Maze Runner een goede boekverfilming! Maar dan alleen deel 1. Wat ze bij deel 2 hebben gedaan snap ik niet helemaal en kwam ook niet helemaal over…
Bijna helemaal trouw aan de boeken kom je in deze film terecht in de Maze. Deze is bijna hetzelfde als dat ik hem mij had voorgesteld dus misschien dat ik hem daarom erg tof vind? Hoewel het verhaal best gruwelijk is en een beetje

File:Before I Fall (film).pngvreemd zelfs, vond ik het goede boeken.

Before I Fall

Een paar dagen geleden gekeken en meteen verkocht. Dit is een erg mooie film over de kracht van populariteit. Met mooie personages (zowel letterlijk als figuurlijk) en erg realistisch neergezet. Behalve dan dat de hoofdpersoon elke dag opnieuw beleeft…Afbeeldingsresultaat voor harry potter movieposter


Harry Potter

Hij moet er toch in. Deze is zo overduidelijk dat ik hem bijna uit het rijtje heb gelaten maar ik zet hem er toch bij! Ze hebben er wat in moeten knippen, niet alles uit de boeken kon vertaald worden naar de films. Ze hebben echter het magische gevoel dat wij boekennerds krijgen tijdens het lezen van Harry Potter HE-LE-MAAL vast weten te leggen! Dat moment dat je dat deuntje hoort en je al wegdroomd! Need I say more?

Iets minder goede films en series dan slechte maar he, voor een boekennerd zijn films en series al snel slecht. Ze redden het gewoon niet bij de boeken! Heb ik nog iets gemist?

Liefs,
Manon
Advertenties

Een gedachte over “Goede boekverfilmingen

  1. katrienw zegt:

    Ik vind de verfilming van The Hunger Games vreselijk slecht, je mist echt cruciale elementen. Daar ben ik dus geen fan van. Maar ik ben ook al geen supergrote fan van de boeken op zich. Ze stelden me wat teleur. Van de Harry Potter films daarentegen wel grote fan. Hoewel daar ook veel is weggelaten uit de boeken, stralen de films wel perfect uit wat Harry Potter is! Grote fan dus van die laatste films.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s