10 Slechte boekverfilmingen

Soms, dan lees je een boek en denk je: “OMG DIT BOEK IS GEWELDIG!”
Je komt er even later achter dat het boek verfilmd gaat worden, of dat er een serie van wordt gemaakt. De een wordt enthousiast, de ander huivert. Wij hebben de ervaring dat het boek vrijwel altijd beter is dan de film maar soms slaat de film echt helemaaal de plank mis. Hier 10 meeeeega slechte YA boekverfilmingen.

Divergent

Het begon best goed. Deel 1 was erg boekgetrouw, de acteurs hadden een goede chemie, de divergent wereld was mooi vormgegeven en had alles in zich om de volgende Twilight/Hunger games hype te worden. Toen kwam deel 2. Tris had spontaan kort haar en het plot begon af te wijken van de boeken. Toen kwam het drama dat zicht deel 3 noemde en iedereen haakte af. De cijfers vielen tegen, niemand wilde naar deze film. Wij ook niet. Wat een slechte boekverfilming.

Vampire AcademyMega Sized Movie Poster Image for Vampire Academy (#4 of 27)

Ik heb trouw alle boeken gelezen. Zowel Vampire Academy als Bloodlines. Ik ben best wel fan. Ik hou ervan. Maar die film. O wat ‘cringeworthy’ slecht. Zo slecht. De hoofdrolspelers kwamen over als domme pubers in plaats van stoere chicks met een missie. De chemie tussen hun was ver te zoeken. De ‘boy candy’ was helemaal niet echt ‘boy candy’. Het leek meer op een High School Musical dan op een kickass vampier vechtende film. Heel begrijpelijk dat ze daar niet mee door zijn gegaan.

I Am Number Four movie poster imageI am number four

Ik vond het geen slechte film! Dat even voorop gesteld! Maar hij was een beetje saai. Je krijgt weinig informatie over waarom deze mensen opgejaagd worden? Het lijkt mij onlogisch dat iemand vet veel moeite gaat doen om 10 kinderen op te jagen die nieteens echt een gevaar vormen omdat ze op een compleet andere planeet zitten! Ik vind het plot denk ik een beetje raar. Zouden de boeken duidelijker zijn?

 

Percy Jackson

Ik vond de films eigenlijk erg leuk maar vele delen die mening niet met mij… Boeken zijn meestal wel beter! Maar echt, ik vond de films echt heel vermakelijk! Het waren niet de beste films ooit maar ik heb er veel plezier aan gehad!

 

Afbeeldingsresultaat voor the vampire diaries filmposterThe Vampire Diaries

Dit is toch wel de serie waar ik het meest een haat/liefde verhouding mee heb. Damon Salvatore is echt BRILJANT gecast en dan Stefan echt faal… De serie volgt de boeken in de eerste drie afleveringen ongeveer en wijkt er daarna al vanaf (AAAAARGH DIT KAN NIET!) maar gaat met een redelijk goed verhaal ook verder. Op een gegeven moment lijkt het echter weer meer een soap dan een interessante serie en ik irriteer me rot aan de spin-offs. Deze serie probeer ik steeds opnieuw en steeds blijf ik bij seizoen 3 of 4 hangen…

FallenFallen Movie Poster

Wauw. Ik heb zelden zo’n slechte film gezien. Maar echt, deze zou in dit lijstje, mits we het op volgorde van slecht naar slechts zouden zetten, echt op de 1e plaats staan, zo slecht. Slechte camerashots. De special effects om te huilen. De acteurs waren nieteens slecht maar alles er omheen was echt, maar dan ook echt, om te huilen. Dit was gewoon een huilfilm en dan niet omdat we er zo emotioneel van werden. Het had zooo tof kunnen zijn!

 

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Geregisseerd door Tim Burton! Dan MOET het wel goed zijn toch? FOUT! Hoewel de specials goed zijn, de acteurs goed, het verhaal heel tof is, is het toch naar mijn idee verkeerd neergezet. Boek 1 wordt in ongeveer 3/4e van de film uitgewerkt en is ijzersterk en dan ineens komt er een moment waar deel twee compleet wordt overgeslagen en het einde van deel 3 enorm wordt afgeraffeld. Dat is het woord, de film is afgeraffeld.

Afbeeldingsresultaat voor the 5th wave filmposter

 

The 5th Wave

Ik heb het boek nooit gelezen maar dat ga ik ook niet doen. Wat een vage sci-fi. Het idee dat aliens met golven van ziekte, aanvallen en dat soort dingen komen was echt heel cool maar die laatste wave was echt bizar, naar, luguber en vergezocht. Ik vond het zo walgelijk dat ik bijna de film niet heb af gekeken.

Paper TownsAfbeeldingsresultaat voor paper towns filmposter

Waar The Fault in Our Stars mij aan het janken kreeg en ik helemaal verliefd was op Augustus en Hazel lukte het bij Paper Towns maar niet om in het verhaal te duiken. Ik vond de personages stom en ongeloofwaardig en kreeg echt een hekel aan Margo. Quentin vond ik een triest, stalkerig mannetje… Wie gaat er nou op zoek naar zijn buurmeisje middels het volgen van ONTZETTEND VAGE aanwijzingen? Ik vind het gewoon een raar verhaal, het is niet zozeer de film. Hoewel de acteurs ook niet heel goed waren… Ze hadden denk ik beter 19 keer Katherine kunnen verfilmen!

Afbeeldingsresultaat voor shadowhunters filmposter

The Mortal Instruments

De film vond ik zelf nieteens heel slecht maar toen kwam de serie. *Cringe*. Nee. De acteurs komen ontzettend ongeloofwaardig over, het boek wordt niet meer gevolgd en de special effects zijn echt om te huilen. Waar Jayce een mega lekker ding moet zijn vind ik hem gewoon vierkant en hij lijkt meer op een holbewoner dan een engelachtig mooie jongen… Gewoon nee.

Er zijn zeker een hoop slechte boekverfilmingen gemaakt die niet in dit lijstje staan! Denk aan The Host van Stephanie Meyer en The Shannara Chronicles van Terry Brooks. Wij vonden de bovenstaande toch echt wel een paar van de slechtste! Kunnen jullie er nog meer noemen?

9 gedachtes over “10 Slechte boekverfilmingen

 1. Kimberly zegt:

  Ik was ook absoluut teleurgesteld in Peregrine. De boeken waren zo ontzettend tof! Heb 20 minuten gekeken, toen werd ik er zo boos om (hoge verwachtingen, toffe boeken), dat een vriendin snel een andere film op heeft gezet..

  Geliked door 1 persoon

  • booknerdmanon zegt:

   Ja ik had zelf ook na het hele eerste stuk, toen ze ineens vanalles anders gingen doen dan in het boek, een mega error! Maar ik zat in de bioscoop en durfde niet weg te lopen! Ik was ook echt teleurgesteld en dat ben ik echt niet vaak (lees; nooit) bij Tim Burton films…

   Like

  • booknerdmanon zegt:

   Haha, ik zit tijdens een aflevering van Shadowhunters alleen maar te klagen dat ik het acteren slecht vind. Als Magnus weer zo dramatisch met zijn handen wappert of Jace zijn ‘serieuze’ gezicht opzet schiet ik spontaan in de lach!

   Like

 2. Iris zegt:

  Eragon! Ik had me natuurlijk al mentaal voorbereid dat het een stuk minder geweldig zou zijn als het boek, maar dan nog viel het enorm tegen… Het boek had juist zo veel mogelijkheden, maar niets werd eigenlijk gebruikt…

  Geliked door 1 persoon

 3. readinge zegt:

  Toen ik Divergent in de bioscoop zag, vlak nadat ik het boek uitgelezen had, was ik echt zo teleurgesteld! Die film had al ontzettend veel wijzigingen ten opzichte van het boek. Toen zag ik de trailer van het tweede deel, en ben ik al helemaal afgehaakt. Zo jammer, want ik heb echt genoten van de boeken! Ook I am nummer four vond ik teleurstellend. Dat was een mix tussen de eerste twee boeken van de serie…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s