Manon VS. Kelly – Behind the scenes

Er waren eens twee vriendinnen die heel erg gek op lezen waren. Zij leerden elkaar kennen op het HBO, en hun passie voor lezen zorgde ervoor dat zij instant BFF’s werden. Deze meisjes heten Manon en Kelly. Kelly zat in het beheer van de Young Adult Boeken en Series Facebook pagina en toen er meer beheerders nodig waren, vroeg Kelly of Manon wilde solliciteren.

Dat wilde Manon wel.

Zo rolde ook Manon de boekenwereld in en maakte ze kennis met uitgeverijen, auteurs en werd ze meegenomen naar toffe events. Manon zat zo diep in deze wereld, dat ze aan Kelly voorstelde een blog te beginnen. Samen. En dat gebeurde dus ook, in juli 2016.

Samen probeerden zij om een toffe en unieke blog op te zetten. Maar hoe? Geen idee. De meisjes deden gewoon wat ze leuk vonden. En zal ik je wat vertellen?

We hebben nog steeds geen idee wat we doen maar hebben er zo veel plezier in dat onze blog blijkbaar is aangeslagen. En dat blijven we vooral doen! Maar hoe werkt dat nu, samen bloggen? Gaat dat wel? Moet je dan niet op dezelfde golflengte zitten en dezelfde ideeën leuk vinden? NOPE! We doen namelijk beide lekker ons eigen ding.

Foto 17-01-17 16 13 14

Maar we moeten wel samen werken. We wonen niet echt bij elkaar om de hoek, dus veel vergaderingen vinden plaats door samen te bellen. Hebben we nog leuke ideeën voor artikelen of winacties? Welke boeken ga je lezen, heb je die recensie al afgemaakt? Post jij of post ik?

Soms is het wel een rommeltje, maar het loopt al sinds het begin soepel. Als de een het druk heeft, vangt de ander tijdelijk de blog alleen op. Gaat de een op vakantie, zorgt die persoon ervoor dat er wat artikelen en recensies klaar staan zodat de ander niet alles alleen hoeft te doen. Maar dat het soepel loopt wil niet zeggen dat wij niet van elkaar verschillen. Dus we dachten, laten we eens even op een rijtje zetten waarin wij zo verschillen maar waardoor wij elkaar wél aanvullen!

Artikelen schrijven
Dat is eigenlijk heel verschillend. In het begin hebben we samen wat categorieën bedacht en die houden we eigenlijk nog steeds aan. Wel hebben we geleerd dat iets geforceerd schrijven eigenlijk niet werkt, dus we hebben niet elke week meer een Freaky Friday of een TBR Thursday. Het zijn wel categorieën waar we regelmatig op terug vallen, maar alleen als we ook echt iets te vertellen hebben.

De categorie Picture Perfect Pins pakt Kelly vooral op, omdat zij veel bezig is met foto’s en fan art. De Reading Playlists doen we over het algemeen samen. De Booknerd Problems is een baby van Manon.

Recensies
Deze afdeling is echt van Manon. Zij is een stuk sterker in het schrijven van recensies dan Kelly (en de spelling, Kelly faalt daar regelmatig heel erg in). Wat wel heel tof is, is dat Manon Engels en Nederlands leest, het liefste contemporary. Kelly leest vooral Nederlands en Duits, meer richting de Fantasy. Zo vullen we elkaar heel goed aan!

Winacties102
Deze bedenken we samen, maar Kelly maakt vaak de pakketjes en stuurt deze op. Kelly heeft vaak al een compleet plaatje in haar hoofd van hoe het er uit moet komen zien. Manon levert eventuele goodies en boeken nog aan, maar laat Kelly vooral haar ding doen.

Facebook / Instagram
De Facebookpagina houden we echt samen bij! Kelly regelt Instagram. Manon is niet zo van de foto’s maken. Kelly kan echt prachtige foto’s maken dus dat laat Manon ook gewoon lekker aan Kelly over!

Gedonder?
Communication is key! Als we ergens mee zitten of iets niet lekker loopt dan praten we daar gewoon over. Onze vriendschap gaat ook voor de blog!

Oké, dit was dus even een kijkje behind the scenes. Mochten jullie vragen hebben over ons, de blog of wat dan ook, stel ze gerust! Dat vinden wij alleen maar leuk 🙂

Liefs,
Manon & Kelly

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s