Top 5 – Love at first read #1

Boeken waar je op slag verliefd op wordt als je de cover ziet – we kennen het allemaal. Maar het verhaal is dan ook nog een betoverend! Dat is een echte love at first read. We hebben dus een lijstje met een nieuwe lichting boeken en series en er komt een #2 met (wat) oudere boeken en series en misschien (waarschijnlijk, ons kennende) nog een #3 en #4 en…….
Nu beginnen we met de nieuwe boeken, omdat deze boeken nu even zeker de aandacht verdienen omdat ze pas in de winkel liggen óf omdat het vervlolgdeel snel komt/net uit is!

Sneeuw als as – Sara Raash

Foto 24-06-17 13 43 42

Dit is een prachtige paperback met een dubbele kaft, oftewel er zit een extra flap aan de binnenkant. Hij is dus lekker stevig! De cover is mat maar heeft een glanzend reliëf op het medaillon.
En dan het verhaal zelf. Een geweldige fantasy met een uniek verhaal en een kick ass chick in de hoofdrol. Wij vonden dit boek echt helemaal geweldig! Lees onze recensies hier en hier.

de Lunar Chronicals – Marissa Meyer

20170216_230743.jpg

 

Dit zijn gewoon prachtige hardcovers met een voornamelijk blauwe achtergrond en mooie opvallende rode accenten. Iedere cover heeft een afbeelding die verteld op welk sprookje het boek een soort van is gebaseerd. Cinder is Assepoester (schoen) Scarlet is roodkapje (rode mantel en, jawel, de wolf komt er in voor!) dan komt Cress. (Rapunzel, er staat een lange blonde vlecht op de cover!). Ik vind dit ook heerlijke boeken om foto’s mee te maken!

En oh, deze serie. Ik ben he-le-maal verliefd. Marissa Meyer heeft echt geniale hertellingen geschreven en er een unieke dystopische twist aan gegeven… Ik ben blij dat ik voorlopig nog even door kan lezen!

de Jewel

Foto 24-06-17 13 44 19

Ik heb de Duitse versie van dit boek. Hij heeft een dustjacket in de kleur violet (heel passend!) en de glinstertjes voel je ook als je met je hand over de cover gaat. Niet alleen een pareltje in je kast, maar ook een goed verhaal. Ik vind deze serie een unieke setting hebben in een dystopische wereld. Dat de wereld, of in dit geval een stad, is verdeeld in rijke en arme delen kennen we ondertussen wel. Maar wat er gebeurt met de meisjes die een ‘gave’ hebben, is wel heel bijzonder. Recensie lees je hier!

Deze trilogie zit een beetje in de sfeer van de Chemical Garden trilogie (ook heel tof!).

Phobos

Foto 24-06-17 13 44 57

Een heerlijke… ja, wat is het? Victor Dixen wilde het niet omschrijven als een dystopie of science fiction verhaal, omdat het zich afspeelt in het heden met techniek die nu al bekend is. Hij had er een mooi woord voor toen wij hem mochten ontmoeten in de Donner afgelopen zomer (het toffe interview lees je hier!) maar dat was echter een Frans woord, wat niet echt vertaald kon worden.
Maargoed. Een tof verhaal, een unieke setting, Big Brother in de ruimte, en wat een plottwists kan die man schrijven! Ben nog steeds niet bijgekomen van deel twee…. De recensie van deel een en twee vind je hier en hier!

Eerste Leven

Foto 30-03-17 19 15 15

Die cover: prachtig. Het verhaal: geweldig. Ik heb er echt van genoten. Het duurde even voordat ik een beetje begreep waar het verhaal naar toe ging, maar toen ik er eenmaal in zat kon ik het boek moeilijk wegleggen! Het is een uniek verhaal over een leven na de dood, waar zelfs je Aardse bestaan niet echt mee telt. Alles draait om het Eeuwige leven… maar hoe kan je nu in je Aardse Eerste leven bepalen in welk Koninkrijk je je Eeuwige leven gaat doorbrengen? De recensie van het boek vind je hier!

Heb jij nog tips voor een top 5, of een aanvulling op deze? Laat het weten!

Liefs,
Manon & Kelly

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s