Bloggerslunch! Met Mirjam Hildebrand – Voorlopers

Afgelopen week zag ik een berichtje op Facebook voorbij komen van Mirjam Hildebrand, de schrijfster van Voorlopers. Of er bloggers waren die zin hadden in een lunch in Amsterdam samen met haar om over boeken en zo te kletsen? Nou, ik wel!

Na vroeg op gestaan te zijn (op een zondag vind ik 9 uur heel vroeg) pakte ik om 10 uur de trein richting Amsterdam. Gelukkig verliep de treinreis soepel. Ik had een boek bij om te lezen, dus de tijd vloog zo om.

Foto 21-05-17 13 17 27

Op Amsterdam Centraal vond ik ergens tussen de mensenmassa Dominique van Thunderstruck Books (waarom is het altijd zo druk op Amsterdam Centraal. Zelfs op zondag!?). Samen liepen we richting de veerpont om naar de Tolhuis tuin te gaan. Daar was het namelijk te doen!

 

We waren een van de eersten en Sharida van Wageningen – de marketing medewerker van Uitgeverij Kluitman – ving ons op. Het was eigenlijk meteen gezellig! Na even wachten was iedereen aanwezig en deden we even een voorstel rondje. Wie ben je, welke blog heb je en waar schrijf je over?

Foto 21-05-17 13 18 41

 

Mirjam vertelde natuurlijk over haar nieuwe YA boek Voorlopers. De inspiratie voor dit boek haalde ze een beetje uit haar werk, maar kwam tot stand toen ze een poos aan bed gekluisterd was. Mirjam werkt namelijk als psychologe en veel met kinderen. Zo heb je bijvoorbeeld ook kinderen met hoog sensitiviteit (zoals ik!) en die meer ‘voelen’ dan ‘normale’ mensen (lees even deze blog over leven met hoog sensitiviteit als je het onderwerp interessant vindt!). En dat past erg bij het thema van het boek.  Even de flaptekst:


De vijftienjarige Emma voelt zich ‘anders’: ze voelt, hoort en weet meer dan andere mensen. Wanneer de mysterieuze Philana haar vertelt dat Emma’s vader – die ze al ruim twee jaar niet meer heeft gezien – deel uitmaakt van een groep mensen die zich Voorlopers noemen, besluit Emma met haar mee te reizen… Maar eenmaal in het bergdorp in Frankrijk, waar de Voorlopers zich gevestigd hebben, blijkt haar leven nog gecompliceerder te worden. Is Emma zelf ook een Voorloper? Waarom wil haar vader niet dat ze de Voorlopers helpt? Wat is er met de ouders van Philana gebeurd? En wie probeert haar in de val te lokken?


Na hele leuke boekige maar ook persoonlijke gesprekken en verhalen te hebben uitgewisseld over van alles en nog wat was het zo ver: we kregen allemaal een exemplaar van voorlopers voor onszelf (YES! Maar let niet op mijn charmante foto. Ahum.) maaaaaaaaar we kregen ook een boek (gesigneerd!) om te verloten onder onze lieve lezers. Dus hou de blog in de gaten voor de winactie!

Sharida en Mirjam, bedankt voor deze toffe, gezellige (en lekkere) middag!

Liefs,
Kelly

 

Advertenties

Een gedachte over “Bloggerslunch! Met Mirjam Hildebrand – Voorlopers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s