Book VS. Movie – Twilight

Het is weer tijd voor een gastblog door Anoushka…. Book VS. Movie! Deze keer gaan we het hebben over de bekende boeken en films van Twilight! Have fun reading!

b475b0e39c1841f88a331566dff148fd

Boek waardering: 4/5
Film waardering: 3/5

De tweede serie films waar ik na Harry Potter helemaal verslaafd aan ben geworden is de Twilight serie. Ik zat inmiddels al op de middelbare school en was dus met hele andere dingen bezig. Waar Harry Potter ging over het kwaad verslaan, ging het hierbij over een epic love story met vampiers en weerwolven die het leven van Bella, een gewoon meisje,  compleet veranderde. Wat vond ik dit gaaf en wat wilde ik graag Bella zijn. Ik wilde ook daten met een vampier en een weerwolf als beste vriend hebben en, en, en, ja ik was na boek 1 hooked.

Ik heb de boeken verslonden en kennis gemaakt met wat liefde kan doen met mensen en hoe je dan bepaalde eigenschappen van die mensen niet meer ziet (zoals het feit dat Edward een vampier is en zij een mens en hij uitzonderlijk gek wordt van haar bloed, hoe kun je je daar nu tot aangetrokken voelen?).

Toen werden de boeken verfilmd en ik dacht echt OMG Edward (Robert Pattinson), maar dat is Carlo Kannewasser uit Harry Potter! Alleen Edward was in Twilight zo veel knapper! En Jacob <3! Ik ben en blijf nog steeds team Jacob.

Maar wat ze met Bella (Kirsten Stewart) hebben gedaan, bah. Ik vind haar geen goede actrice en al helemaal niet goed neergezet als Bella. Bella heeft emoties en in mijn hoofd kon ik mijzelf daar heel goed een beeld bij vormen, maar dat wat Kirsten doet is écht emotieloos. De verhaallijn en het mannelijk schoon maakt het allemaal wel wat beter, maar Bella is de hoofdpersoon, alsjeblieft cast dan iemand die wél emoties kan tonen!

Zo iemand als Alice bijvoorbeeld! Ik.Hou.Van.Alice! Zowel van haar gespeelde personage als Ashley Greene zelf. Ik zweer het je, als ik Alice ooit tegen zou komen, zou ik letterlijk in katzwijm vallen. Ze is echt op een of andere manier mijn ladycrush (bestaat dat???) en ik vind haar manier van acteren ook gewoon geweldig. Zij heeft Alice helemaal neergezet zoals ze in de boeken beschreven werd en in mijn hoofd vorm had gekregen.

Dus al met al was het een goeie film, maar het boek was beter. Vooral omdat ze Bella verkeerd gecast hebben en een hoop cruciale gedachtenspinsels van zowel Bella, als Edward, Alice en Jacob weggelaten hebben. Natuurlijk kan ik deze niet uitleggen voor het geval je de boeken nog moet lezen en de films nog moet zien. Ondanks mijn niet erg lovende reacties over de film, is het wel een aanrader, want de verhaallijn is wel goed naar mijn mening.

Wat vind jij van deze boeken/films?

Tot de volgende vergelijking!

Liefs,
Anoushka

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s