Yalfest 2017!

Afgelopen weekend was het zo ver – Yalfest stond voor de deur! Afgelopen week kreeg ik de vraag of ik mee wilde naar de boekhandel borrel als vertegenwoordiger van Boekhandel de Ganzenveer in Helmond. Natuurlijk wilde ik dat! Het was een beetje kort dag dus Manon kon helaas niet mee in verband met werk, dus heb ik Dominique van Thunderstruck Books meegevraagd. Ze was een beetje overdonderd maar wilde super graag mee. Dus, daar gingen we!

De Boekhandel Borrel

We spraken om half vier af op Utrecht Centraal want om 17.00 uur begon het. Na even wat gegeten te hebben gingen we op weg naar de locatie. Het ging even mis met het OV, want de 9292 app liet ons bij de verkeerde halte uitstappen. Gelukkig waren we ruim op tijd vertrokken zodat we gewoon lekker op tijd waren.

Foto 22-04-17 17 02 19

Toen we binnen kwamen kregen we een drankje en was het natuurlijk wachten tot de auteurs er waren. We hebben even wat gekletst met bekenden en toen kwamen de eerste auteurs binnen.
De eerste die ons opviel was Amy Ewing met haar roze haren. Ze was hartstikke enthousiast en sprak ons ook gewoon aan – wat gold voor alle auteurs trouwens – en was erg onder de indruk van de Duitse hardcover die ik van de Jewel had meegenomen. Ik vroeg haar waar haar inspiratie vandaan kwam om een boek te schrijven over vrouwelijke surrogaten.

Foto 22-04-17 17 34 57

Het begon allemaal met de film Taken. De dochter werd op een podium te koop aangeboden, en Amy vroeg zich af wat er zou gebeuren als niet mannen, maar vrouwen deze meisjes zouden kopen. En waarom zouden vrouwen meisjes kopen? Om kinderen te krijgen? Maar waarom zouden ze dat doen… wilden ze heel de hormoon achtbaan en de bevalling niet meemaken of zou de reden dieper liggen….

Daarna sprak ik Veronica Rossi aan, mijn heldin. Ik ben helemaal weg van de Een wereld zonder hemel trilogie en Raas (in het Engels Roar) is echt mijn ultieme bookcrush. Ik heb vooral met haar staan zwijmelen over Raas en ze vertelde dat ze bezig was met een boek dat zijn verhaal verteld. Alle personages hebben hun verhaal verteld, maar Raas zijn verhaal leek nog te incompleet. Veronica was echt super lief en gaf me als afscheid een dikke knuffel. Zondag moest ik haar opzoeken omdat ze boekenleggers mee zou nemen voor me… YES!

Foto 22-04-17 18 31 45

Al snel vonden we Megan Shepherd. Ik wilde snel ons winactie boek laten signeren. Het is best een zonde dat ik het boek zelf niet heb gelezen (oeps) maar ook Megan is een super tof mens! Ze vond onze winactie heel erg tof en zou ons op Instagram gaan volgen zodat ze kon bijhouden wie de winnaar zou zijn!

Daarna kwam de Q&A en heb ik kennis gemaakt met de super toffe persoonlijkheid van Lesley Livingston. Als zij een slechte dag heeft, ‘she kills people off’. De beste therapie die er is volgens haar. Lesley is zo grappig en lekker awkward haar geniale zelf, ik ben echt van haar gaan houden!

Foto 22-04-17 18 39 58

Daarna ben ik nog even naar Victor Dixen geslopen. Victor heb ik afgelopen zomer bij de Donner al ontmoet, dus ik had eigenlijk niet meer zoveel vragen voor hem. Hij had toen ook al wat dingetjes over boek 3 verklapt, dat lees je hier. Wat ik wel super tof vond is dat hij me herkende! Ik heb een heel interessant gesprek met hem gehad over de digitalisering van de maatschappij, iets was hem ook inspireerde om Phobos te schrijven. Wat sowieso super tof was, was dat Victor vertelde dat hij onze Reading Playlist van Phobos helemaal geweldig vond! Hij vond alle nummers hartstikke goed passen, vooral het eerste nummer. Dit nummer zou hij ook vaker gaan gebruiken. Yay!

Foto 22-04-17 18 58 16

David Arnold en Donna Freitas heb ik die avond niet gesproken omdat ik hun boeken niet heb gelezen en ook niet echt fan van hun ben. Ik wilde die tijd en ruimte dus ook vooral voor anderen overlaten!

Rond 19.00 / 19.30 uur was de avond afgelopen en dat was alweer veel te snel. Ik heb wel echt genoten om heerlijk met alle auteurs te kletsen over van alles en nog wat! Ik had nu nog meer zin in zondag. Ik plofte doodmoe op bed maar oh wat was dit het waard geweest!

Foto 22-04-17 17 40 33

Yalfest – Dag en avond

Ons avontuur begon voor mij, Kelly, al om 8.30 in de morgen. Even een ritje naar Manon en vanaf daar zijn we samen naar Aalsmeer gereden. Ik heb Manon in de auto even bijgepraat over de borrel en haar even verteld over de kaas date die ze nog met Amy heeft. Amy Ewing is namelijk helemaal gek van kaas, net als Manon, en dat had ik gister ook benoemd. Amy wilde dan ook graag nog even een ‘cheesy conversation’ hebben met Manon.

We kwamen aan en zagen een propvolle bus richting de studio’s van Aalsmeer rijden. Wat waren wij blij dat we daar niet in zaten! Snel parkeren en in de rij staan. We hadden onze spullen lekker makkelijk in de auto laten liggen, dat scheelde weer een hoop gedoe en in de rij staan bij de gardrobe. Ons winactie pakketje hadden we bij, we waren heel erg benieuwd hoe lang het zou duren voor dat iemand naar ons toe kwam om de vraag te beantwoorden!

Foto 23-04-17 10 46 06

Dit duurde niet heel lang. Zodra we in de theaterzaal zaten voor de Q&A kwam er al iemand naar ons toe met het goede antwoord. Gefeliciteerd Helga!
Tijdens de Q&A werden eigenlijk dezelfde vragen gesteld als tijdens de borrel. Wat wel super leuk was, was dat er voor de interactie met het publiek een microfoon in een ‘box’ zat die je door het publiek heen kon gooien zodat je je vraag kon stellen. Dit was wel echt super tof! Oh, voordat ik het vergeet! We kregen bij binnenkomst een lootje waarmee je eerste plaatsen bij signeerrondes kon winnen of hele toffe hele grote gesigneerde canvassen! Mijn lootje won de eerste plaats bij David Arnold, die Manon echt te gek vind, dus die prijs heb ik afgestaan. Is mijn vriendinnetje ook weer blij πŸ™‚

Foto 23-04-17 11 54 21

Goed, na de Q&A zijn we even gaan rondneuzen bij alle stands. Celebrate Books stond met een toffe stand vol goodies die in de verschillende boxen hebben gezeten en een nieuwe tas die ze speciaal voor Yalfest hadden meegenomen. Voor tien euro kreeg je een toffe totebag en kon je drie goodies uitzoeken. KOM MAAR BIJ MAMA!

Emmy van Letters & Lights stond daar natuurlijk ook met haar geweldige kaarsen. Ik heb even een kaars van de Jewel en de Selectie meegenomen….

Ook stond Cynthia er van Booklove Specialty Shop met haar toffe boekenleggers, mokken, tasjes Γ©n de nieuwe boekige agenda! Zo leuk!

Verder vond je nog stands met Funko’s, o.a. Harry Potter merch, de ARC stand (die me best wel tegen viel, je had keuze uit twee boeken die me niet echt aanspraken), Dutch Venture Publishing had een tafel met allemaal tof promotie materiaal, Lis Lucassen was er ook bij! Je kon een boeken tattoo laten tekenen op je lijf, een zeefdruk maken, jezelf als cartoon laten tekenen, jezelf verkleden in de verkleedhoek of aan de slag met foto’s maken bij de Instagram corner. Natuurlijk kon je ook boeken (voor een fijne prijs!) kopen bij de boekentafel. Er waren dus genoeg manieren om van je geld af te komen πŸ˜‰

De dag was voor mij een beetje een chaos. Ik moest een boek voor mijn zusje laten signeren bij Veronica, ging nog even bij Victor en Megan langs, Manon wilde nog even naar Donna, we wilden dit en dat en zus en zo…. Laten we stellen dat de dag vrij snel om was. De masterclasses vond ik wel tegenvallen. Ik had vormgeven en ben er niet zo heel veel wijzer van geworden. Manon ging voor de masterclass recenseren maar zij heeft daar wel wat nuttige tips uit kunnen halen!

Foto 23-04-17 15 23 17

Toen was het tijd voor het avond eten en daar ging het mis. Er stond friet op het menu. Als je mij de hele avond kwijt wilt zijn (lees, op het toilet wilt hebben) dan moet je me gefrituurd eten geven. Dominique heeft hetzelfde probleem, dus wij hebben even een wandeling gemaakt naar de dichtstbijzijnde benzinepomp. Dit was geen succes maar het was iets.

Toen konden we ons gaan opmaken, haren laten doen, nagels lakken en omkleden! De cocktail party was het volgende en laatste wat op het programma stond. Hier kon je lekker met de auteurs kletsen, dansen en een drankje doen. Kim de Boer van The Voice of Holland kwam zingen en je kon nog grabbelen en toffe prijzen winnen! Dit feestje duurde zo een twee uur, rond 22.00 uur was de afsluiting.

De goodiebag was heel tof. Er zat allerhande promo materiaal in zoals boekenleggers. De nieuwe versie van de Glazen Troon zat er standaard in, daarnaast kon er nog Op de Rand van het niets, Disrupter en het nieuwste boek van Becky Albertelli inzitten. De tas zelf van van Young and Awesome. Die hebben we nu zo veel liggen… Die kan je voortaan dus erbij verwachten als we weer een winactie doen πŸ™‚ daarnaast kregen we natuurlijk van elke auteur nog een gesigneerde bookplate!

Toen was het tijd om naar huis te gaan. Na Lesley en Veronica nog even te hebben geknuffeld toen ze gingen, besloten wij ook te gaan. Het was laat, pikke donker en mijn navigatie besloot ons een heel stuk door een onverlicht kronkelpad in de middel of nowhere te sturen. Wat was ik blij toen we weer op een weg in de bewoonde wereld kwamen!

Na Manon thuis te hebben afgegooid ben ik snel door gereden naar huis. Ik heb nog even alles opgeruimd en ben in bed geploft. De wekker ging maandag alweer veel te vroeg. Met een grote Yalfest kater stond ik op en ging ik naar mijn werk. Het hele jaar heb ik er naar toe geleefd en nu is het klaar… OP NAAR VOLGEND JAAR!
Ik zou maar wat graag weer deze groep auteurs volgend jaar willen zien. Ze zijn allemaal zo lief en leuk en spontaan. Ze maakten zelf contact, waren heel enthousiast en ook gewoon de samenstelling van de groep en de interactie tussen hen was geniaal en leuk om te zien. Ik wil ze allemaal adopteren.

Liefs,
Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s