Recensie – De Jewel

Ik heb dit boek in het Duits gelezen. Het kan dus zijn dat namen/begrippen binnen deze recensie afwijken van de Nederlandse versie van het boek. Ik heb ze namelijk letterlijk vertaald.

20170208_225145.jpgTitel: De Jewel
Auteur: Amy Ewing
Jaartal: 2016
Aantal Pagina’s:
 352
Uitgeverij:  
Young and Awesome books
ISBN: 
9789025870393
Genre: Young Adult

Oordeel: 4 sterren


Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?


 

Het verhaal

De Jewel verteld over het leven van Violet. Violet is een meisje van 17 jaar en zit op een speciale school, South Gate genoemd. Op deze school leren meisjes hun gaven te beheersen. Oftewel: deze meisjes hebben de bijzondere gaven om dingen te beïnvloeden op kleur, groei en vorm.

Violet staat op een belangrijk punt in haar leven. Zij en haar beste vriendin Raven hebben de opleiding tot surrogaat afgerond en zullen geveild worden. Zij zullen opgekocht worden door de Elite van de Enige Stad.

Violet wordt door een vrouw van adel gekocht die in de Jewel woont en komt al snel terecht in een wereld vol duistere praktijken, haat, nijd en verraad. Het leven in de Jewel mooier wordt geschetst dan hij in werkelijkheid is…

Mijn mening

Dit boek leest lekker weg. Het voelt voor mij aan als een combinatie van de Selectie serie en de Chemical Garden trilogie. Het duurt even voordat er een beetje schot in het verhaal komt. Dit komt omdat je net als Violet, een totaal onbekende wereld binnen stapt en zo veel namen, regels, gebruiken en vetes leers kennen dat het soms kan gaan duizelen. In de Duitse versie van het boek zit ook een namenlijst en een plattegrond, zodat je soms even kan spieken als het nodig is. Ik kon het eigenlijk allemaal wel goed onthouden, dus voor mij viel de informatie overload  wel mee (maar ik snap best dat het voor anderen écht te veel kan zijn).

dsc_0083.jpgdsc_0084.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

(Sorry voor de wazige foto’s, hij wil ze niet beter uploaden!)

Zitten er mooie jurken in? Ja.
Kom je valse krengen tegen? Ja.
Worden er spelletjes gespeeld en is er haat en nijd? Ja.
Komen er knappe mannen in voor? JA
Bloeit er een liefde op? Ja. Het voert alleen totaal niet de boventoon in dit verhaal.
Wil je soms even schelden op bepaalde personages? Zeker weten!
Zitten er raadsels en geheimen in waardoor je snel verder wilt lezen? Oh yes.

Ik vind dit een heel interessant verhaal dat smaakt naar meer. Ik wil meer mooie jurken, intriges en een antwoord op die cliffhanger!

Dus, ben je op zoek naar een heerlijk boek over mooie jurken, vrouwen met status, geheimen en verraad (en wat knappe mannen) dan is dit boek echt een aanrader. Samen met Violet leer je een wereld ontdekken die jou niet meer loslaat!

Liefs,
Kelly

Advertenties

2 gedachtes over “Recensie – De Jewel

  1. Pingback: Wrap-up februari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s