Top 5 – Boeken gebaseerd op sprookjes

1. Dwaaleiland

DSC01095.JPG


Jaren geleden zijn de schurken uit het koninkrijk Auradon verbannen naar Dwaaleiland. Een koepel om het eiland heen verhindert het gebruik van magie. Terwijl Malafide, Jafar, Cruella en de boze koningin terugverlangen naar hun hoogtijdagen als gemene magiërs, weten hun kinderen niet beter dan dat ze leven in een donkere, sobere en vooral slechte wereld. En daar gedragen ze zich ook naar. Mal terroriseert iedereen die te dicht in haar buurt komt, om maar net zo angstaanjagend te zijn als haar moeder Malafide. Jay steelt alles wat los en vast zit, hopend dat hij eens een grote slag slaat voor zijn vader Jafar. Evie wil even mooi zijn als haar moeder, die elke dag voor de spiegel staat en Carlos zorgt ervoor dat er niets met de bontjassen van Cruella gebeurt. Wanneer Mal Carlos dwingt om een groot feest te geven, gebeurt er iets vreemds. Is het mogelijk dat er weer magie is op Dwaaleiland…?


Dwaaleiland draait dus om de slechterikken die bekend zijn uit de Disney verhalen, waarvan sommigen weer gebaseerd zijn op sprookjes. Je leest over de kinderen van deze schurken en hoe zij opgroeien in een wereld vol ‘slechtigheid’. Wij zijn heel erg nieuwsgierig naar dit boek, en stiekem staat die ook al even in onze kasten om gelezen te worden….

2. Hof van doorns en rozen

IMG_20160808_182303


Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.


Wie het originele verhaal kent van Beauty and the Beast (niet de Disney versie dus) zal veel overeenkomsten zien tussen dat verhaal en Hof van doorns en rozen. Voor wie hem niet kent, hebben we het originele verhaal even voor je opgezocht. KLIK!

3. Cinder

20170102_135341.jpg


Mensen en androïden leven samen in de grauwe straten van Nieuw Peking. Een dodelijke plaag houdt lelijk huis onder de bevolking. Vanuit de ruimte kijken de meedogenloze maanmensen toe, hun kans afwachtend. Niemand weet dat het lot van de aarde afhangt van één meisje Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg. Ze is een tweederangsburger met een mysterieus verleden, beschimpt door haar stiefmoeder en beschuldigd van de ziekte van haar stiefzus. Maar als prins Kai in haar leven verschijnt, bevindt ze zich plots in het midden van een intergalactische strijd. Verscheurd door de keuze tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad, moet Cinder eerst de geheimen uit haar verleden achterhalen om de toekomst van haar wereld te kunnen beschermen.


Dit verhaal is gebaseerd op het sprookje Assepoester. Onze assepoester heer ‘Cinder’ en is een cyborg. Zij woont bij haar stiefmoeder en stiefzusjes (ja ja!) en is werkzaam als monteur in de hoofdstad van het Oosterste keizerrijk. Tijdens haar werk maakt Cinder kennis met de knappe prins genaamd Kai, maar hij weet niet dat ze een cyborg is….

4. Alice in Zombieland

alice


Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer voor nodig. Eén seconde. Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag, en alles wat ze kende, iedereen van wie ze hield, was verdwenen. Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt. En nu is ze haar hele familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen. Om uit handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland…


Nou, dit verhaal is natuurlijk gebaseerd op Alice in Wonderland. Wij hebben dit boek nog niet gelezen (oeps) maar ons vriendinnetje Anoushka wel. Haar recensie over deze serie lees je hier.

5. Harteloos

DSC01084.JPG


Lang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefd wilde worden.
Als we Alice in Wonderland lezen, verbazen we ons allemaal over alle wonderen uit Wonderland: we lachen om de gekke Hoedenmaker, we leven mee met de chagrijnige Humpty Dumpty, we schieten spontaan in de stress van het Witte Konijn en we hebben allemaal een hekel aan de wrede Hartenkoningin.
In dit boek vertelt Marissa het verhaal van de Hartenkoningin vóórdat ze bekend stond als genadeloos en wreed en komen we erachter dat Catherine eigenlijk een heel lief meisje met mooie dromen en idealen is geweest.


Dit boek is net uitgegeven door BlossomBooks. Kelly heeft hem in de kast staan en wil hem snel gaan lezen. Nu zijn we alleen druk bezig met de blogtour voor Sneeuw als As, dus die gaat even voor. We zijn er alleen wel heel erg benieuwd naar!

Welke boeken kennen jullie nog die gebaseerd zijn op sprookjes?

Liefs,
Manon & Kelly
Advertenties

2 gedachtes over “Top 5 – Boeken gebaseerd op sprookjes

  1. readinge zegt:

    Gave foto’s heb je gemaakt en bedankt voor de tips :D. Ik had Dwaaleiland eigenlijk nooit opgepakt, maar dat verhaal klinkt wel heel gaaf! Ik heb Hof van Doorns en Rozen ook gelezen. Echt een aanrader ook 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s