Yalfest 2017: De auteurs

2016 vloog voorbij en voor we het wisten zaten we al in 2017! Dan komt Yalfest 2017 wel erg dichtbij! Op 23 april vind voor de 2e keer het grootste Nederlandse YA evenement, Yalfest, plaats. Nog geen kaartjes? Je kunt ze HIER scoren.

Je hebt dus nog even om de boeken van de verschillende aanwezige auteurs te scoren en te lezen. Voor het geval dat je niet weet waar je moet beginnen heb wij een handig overzicht gemaakt van welke auteurs er komen en welke boeken ze geschreven hebben. Met het aantal pagina’s van de boeken erbij vermeld zodat je makkelijk kan zien welke boeken haalbaar zijn om nog voor april te lezen!

Mag ik aan u voorstellen, de auteurs van Yalfest 2017:
DSC_0017Veronica Rossi

Bekend van de ‘Een Wereld Zonder Hemel‘ trilogie (boekerij Young) en ‘Riders‘ (Van Goor). Kelly is gek op Een wereld zonder hemel! Dit zei ze erover: “Veronica Rossi kan een wereld zodanig beschrijven dat je zelfs het onweer bijna voelt terwijl je leest. De personages hebben diepgang en allemaal unieke karakters die zich ook echt ontwikkelen.” Benieuwd naar de volledige recensie? Lees hem HIER !
Riders 2, genaamd ‘Zoeker‘ komt in mei 2017 uit.

Een Wereld zonder Hemel 1: 320 pagina’s
Riders 1: 384 pagina’s

The cage 1 - The CageMegan Shepard

Bekend van ‘De Cage‘ (Van Goor). Een boek over een vijftal tieners die wakker worden in een omgeving die ze niet kennen, waarvan ze niet weten hoe ze er terecht zijn gekomen of hoe ze er weg kunnen komen. Het vervolg heet ‘De Jacht‘ en is sinds juli  2016 verkrijgbaar.

De Cage: 352 pagina’s

Kids of AppetiteDavid Arnold

Bekend van ‘Mosquitoland‘ en ‘Kids of Apetite‘. Mosquitoland wordt aangeraden voor de fans van John Green en Kids of Apetite voor fans van Rainbow Rowel en Jennifer Niven. Niet de minste om als schrijver naast te staan toch? Vooralsnog zijn de boeken van David Arnold alleen in het Engels verkrijgbaar maar in februari 2017 komt Blossom Books met ‘De Kids of Apetite‘ als paperback in het Nederlands.

De Kids of Apetite: ca. 300 pagina’s

Unplugged.jpgDonna Freitas

Deze schrijfster heeft heel wat boeken op haar naam staan maar is in Nederland vooral bekend door ‘Unplugged‘ (Blossom Books). Een serie over een meisje dat leeft in een app-wereld, een verhaal waarin de technologische vooruitgang onze ondergang betekend. Ik vond het zelf een heel tof boek: “Het laat je nadenken over de digitalisering van de wereld. Het verhaal houdt je op het puntje van je stoel tot de laatste bladzijde en het prikkelt ook je fantasie door de eindeloze mogelijkheden met de apps.” Lees HIER de volledige recensie. Deel 2, De mensenmarkt verschijnt in maart 2017.

Unplugged: 399 pagina’s

IMG_20160827_193117.jpgVictor Dixen

Bekend van ‘Phobos‘ (Uitgeverij Q). Kelly en ik hebben deze Franse Schrijver al eens ontmoet! Benieuwd naar deze man? Lees het HIER. Kelly heeft het boek ook gelezen en zei: “Victor wisselt het thriller-aspect  en de beschrijving van het plot goed af met de YA romance en character building. Ik vind het een erg origineel verhaal en erg goed uitgewerkt.” Lees de volledige recensie HIER.
Phobos 2 kom uit in maart 2017.

Phobos: 400 pagina’s

The White Rabbits Chronicles 1 - Alice in ZombielandGena Showalter

Bekend van ‘Alice in Zombieland‘ (Harper Collins), deel 1 van de White Rabbit Chronicles. Een duistere  Young Adult serie over mens etende zombies. Ik hoor alleen maar lovende woorden over deze serie maar zowel ik als Kelly hebben hem niet gelezen. Maar zeg nou zelf, die cover is toch fantastisch?! Ook bekend van het Engelse boek ‘Firstlife‘, een boek dat Kelly gesigneerd in haar kast heeft staan! Die kan rij kan ze dus overslaan bij Yalfest.

Alice in Zombieland: 414 pagina’s

Onverschrokken 1 - OnverschrokkenLesley Livingston

Nog niet bekend in Nederland maar daar gaat Best of YA verandering in brengen. In februari 2017 komt haar boek, ‘Onverschrokken‘ (Van Goor) uit. Het verhaal speelt zich af in het oude Rome en volgt Fallon, dochter van de koning, in haar weg om een machtige strijder te worden, net als haar moeder. Klinkt als muziek in mijn oren! Een kickass chick, een stukje geschiedenis en een hoop actie!

Onverschrokken: 384 pagina’s

The jewelAmy Ewing

Bekend van ‘De Jewel‘, een van de vier boeken van de nieuwe uitgever Young and Awesome. Het verhaal volgt Violet, een meisje dat verkocht wordt op een veiling aan een hertogin die haar wil gebruiken voor haar krachten. Alleen die cover al, prachtig! Zeker een boek waar ik een handtekening in wil! O en wist je dat je bij Young en Awesome ook gratis het ebook krijgt bij aankoop van het fysieke boek?

De Jewel: 352 pagina’s

Naar welke auteur en boeken kijken jullie het meest uit?

Liefs,

Manon & Kelly

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s