Gastblog – All time favourite Serie


Vandaag hebben we onze blog even uitgeleend aan Anoushka. Zij is de ultieme serie verslaafde, en vandaag wilde ze eens even iets met jullie bespreken.


 

Hallo mede boekenliefhebbers!!

Zoals beloofd een post helemaal gewijd aan mijn all time favourite serie ‘Once Upon a Time’!

once.jpg

Deze serie is bedacht door ABC uit Amerika en gaat over een vervloekt stadje in Maine waar sprookjesfiguren gevangen zitten zonder happy ending. Dat zij sprookjesfiguren zijn en wie zij werkelijk zijn, weten zij niet. Hun enige hoop is Emma Swan samen met haar zoon Henry.

Emma Swan krijgt op haar 28ste verjaardag bezoek van Henry Mills, de jongen die zij tien jaar geleden opgaf ter adoptie. Ze brengt Henry terug naar Storybrooke, een klein stadje in de Amerikaanse staat Maine, waarna ze van plan is om weer terug te keren naar huis en door te gaan met haar eenzame leventje.

once-2Vertrekken uit Storybrooke lijkt echter niet zo makkelijk. Als Emma Henry’s adoptiemoeder, Regina Mills ontmoet, twijfelt ze eraan of Henry wel een fijn thuis heeft. Daarnaast lijkt het erop dat Henry’s fantasie op hol geslagen is. Hij heeft van zijn lerares Mary Margaret Blanchard een sprookjesboek gekregen en hij is ervan overtuigd dat alle verhalen in het boek echt gebeurd zijn. In het boek staat onder meer het verhaal van de Evil Queen, die een vloek uitspreekt over The Enchanted Forest (Waar alle sprookjesfiguren vandaan komen). De vloek brengt alle inwoners van het sprookjesland naar een land zonder magie, waar alleen de Evil Queen een gelukkig leven kan leiden. Volgens Henry is Regina eigenlijk de Evil Queen.

3

Gelukkig is er nog hoop voor de sprookjesfiguren. De tovenaar Rumplestiltskin voorspelde namelijk dat de dochter van Snow White en Prince Charming op haar 28ste verjaardag de vloek zal verbreken. Om dit te kunnen doen, moeten Snow White en het nog ongeboren prinsesje via een magische kast aan de vloek ontsnappen. Snow White bevalt echter te vroeg en de Evil Queen heeft de vloek al geactiveerd. Het kindje, dat de naam Emma krijgt, moet alleen haar reis maken naar the Land without Magic, in de hoop dat zij terugkeert zodra zij 28 is.

4Henry is ervan overtuigd dat zijn biologische moeder de dochter van Snow White en Prince Charming is en dat zij dus de enige is die de inwoners van Storybrooke kan redden. Emma gelooft hier niets van. Toch kan ze niet ontkennen dat Storybrooke een vreemde plek is en haar nieuwsgierigheid dwingt haar dan ook te blijven. Henry zet alles op alles om Emma te laten geloven in haar lot, terwijl Emma probeert uit te vinden hoe ze past in Henry’s leven.

Hoe het verhaal verder gaat, ga ik niet verklappen. Het is een te ge-wel-dig-e serie om alle gebeurtenissen nu al over jullie uit te storten. Dat is ook onmogelijk, want het is een serie met zoveel sprookjes waarvan je denkt dat je weet hoe het sprookje gaat, maar plottwists spelen de hoofdrol in once upon a time.

Dat is ook het leuke aan deze serie. Je verwacht van alles, maar uiteindelijk verandert jouw verwachting. Deze serie is zo onvoorspelbaar dat je gewoon na iedere afgevering NIET KAN WACHTEN totdat je de volgende mag kijken. En daarnaast zit de serie boordenvol sprookjes die zich afspelen in de moderne wereld. Wie wilt dat nou niet? Het leven van nu, maar dan is alles magisch. Ik wil zo graag dat iedereen zijn happy ending krijgt dat deze serie de rest van mijn leven beheerst.

Daarnaast zijn alle mannelijke hoofdrolspelers om op te eten. Prince charming, Hook (Vooral Hook!!), Robin en Bealfire!

Pas er wel voor op dat deze serie je niet behekst (zoals het met mij heeft gedaan) want; ‘All magic comes with a price, dearie’!!

Heel veel kijkplezier gewenst, ik vertrek weer naar Storybrooke.

Lots of love dearies!!
Anoushka

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s