DIY – boekige kerstbal!

It’s the most wonderful time of te year…

Het is bijna Kerst, en de kerstbomen zorgen weer voor sfeer! Terwijl ik de mijne aan het optuigen en bewonderen was bedacht ik me: wat jammer dat er geen boekige kerstballen zijn…

Als de creatieveling die ik ben, kon ik dat idee natuurlijk niet zomaar laten liggen. Ik stapte de Action in, en daar lag wat ik nodig had… Een transparante Kerstbal! Hoe ik daar een boekige kerstbal van heb gemaakt? Nou, zo dus… DSC01036.JPG


Wat heb je nodig?
– Transparante kerstbal(len)
– Een schaar
-Een oud boek (sorry lieve lezers)
-Eventueel leuke glitters, nepsneeuw, etc.


Ik had een grote transparante kerstbal gevonden bij de Action. Deze moest je in elkaar klikken, dus je kan er allerlei versiering in doen. Ik heb me op mijn bed genesteld en ben hiermee aan de slag gegaan.

Een oud boek uit de Kringloop is hiervoor wel gesneuveld… Sorry als ik jullie boekenhart nu breek, maar voor dit project was het het echt waard!

Het is eigenlijk heel simpel. Je vouwt de bladzijden dubbel en gaat reepjes knippen. Het dubbelvouwen is zodat je sneller een berg reepjes hebt. Je kan brede repen of smalle knippen – net wat jijzelf het mooiste vind.

Daarna ga je met je schaar ‘krullen maken’, net zoals je doet met linten voor cadeautjes.

Zo krijg je van die leuke krulletjes. Deze maak je net zoveel tot dat de kerstbal vol is, of tot dat jij denkt dat het genoeg is. Met deze bal was er ruimte voor andere versiering. Ik heb dus wat kleine kerstballetjes toegevoegd, gewoon omdat het kan! Je kan natuurlijk allerlei soorten glitters, mooie kralen etc. toevoegen om het naar je smaak te maken.

dsc01008

Als je de bal dan dichtvouwt, een leuk lintje er aan vast knoopt, wordt dit het eindresultaat…

dsc01036

Ik had ook nog een kleinere kerstbal waar alleen het bovenkantje van af kon. Als je op dezelfde manier ‘krullen’ maakt als hierboven beschreven, rol je ze wat strakker of en doet ze in de kerstbal. Als je regelmatig even schut gaan ze vanzelf losser zitten.

Het is een werkje, maar ik vind het eindresultaat echt heel erg tof! Wat vinden jullie ervan?

Liefs,
Kelly
Advertenties

Een gedachte over “DIY – boekige kerstbal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s