DIY – boekige kerstbal!

It’s the most wonderful time of te year…

Het is bijna Kerst, en de kerstbomen zorgen weer voor sfeer! Terwijl ik de mijne aan het optuigen en bewonderen was bedacht ik me: wat jammer dat er geen boekige kerstballen zijn…

Als de creatieveling die ik ben, kon ik dat idee natuurlijk niet zomaar laten liggen. Ik stapte de Action in, en daar lag wat ik nodig had… Een transparante Kerstbal! Hoe ik daar een boekige kerstbal van heb gemaakt? Nou, zo dus…


Wat heb je nodig?
– Transparante kerstbal(len)
– Een schaar
-Een oud boek (sorry lieve lezers)
-Eventueel leuke glitters, nepsneeuw, etc.


Ik had een grote transparante kerstbal gevonden bij de Action. Deze moest je in elkaar klikken, dus je kan er allerlei versiering in doen. Ik heb me op mijn bed genesteld en ben hiermee aan de slag gegaan.

Een oud boek uit de Kringloop is hiervoor wel gesneuveld… Sorry als ik jullie boekenhart nu breek, maar voor dit project was het het echt waard!

Het is eigenlijk heel simpel. Je pakt een stapel bladzijden en gaat reepjes knippen. Als je een stapeltje in een keer knipt, heb je natuurlijk sneller een berg reepjes. Je kan brede repen of smalle knippen – net wat jijzelf het mooiste vind.

Foto 21-11-17 19 24 58.jpg

Daarna ga je met je schaar ‘krullen maken’, net zoals je doet met linten voor cadeautjes.

Zo krijg je van die leuke krulletjes. Deze maak je net zoveel tot dat de kerstbal vol is, of tot dat jij denkt dat het genoeg is.

Ik had een kerstbal waar alleen het bovenkantje van af kon. Als je op dezelfde manier ‘krullen’ maakt als hierboven beschreven, rol je ze wat strakker op en doet ze in de kerstbal. Als je regelmatig even schut gaan ze vanzelf losser zitten.

Foto 21-11-17 19 42 15

Je hebt ook nog ballen die door de helft open geklikt kunnen worden. Dan heb je nog ruimte voor andere versiering. Je kan dan nog kleinere kerstballetjes toevoegen, maar ook allerlei soorten glitters, mooie kralen etc. toevoegen om het naar je smaak te maken.

Het is een werkje, maar ik vind het eindresultaat echt heel erg tof! Wat vind jij ervan?

Liefs,
Kelly
Advertenties

Een gedachte over “DIY – boekige kerstbal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s