DIY – Boekensteunen… van oude LP’s!

textgram_1481552844.png

Het was weer eens tijd om op mijn werk creatief aan de slag te gaan met mijn cliënten. Samen met hen heb ik boekensteunen gemaakt van oude LP’s en meteen foto’s gemaakt om aan jullie te laten zien hoe makkelijk het is!

Dus voor de creatievelingen onder ons, die graag muziek met boeken combineren, dit was het eindresultaat:dsc_0030.jpg

Benieuwd hoe ik dit heb gedaan? Het is heel simpel!


Wat heb je nodig?
– Twee stevige (snij)planken

– Oude LP’s (te koop voor weinig bij de Kringloop!)
– Een grote bak of gootsteen
-Een waterkoker
-Thee- of handdoeken
– Een lepel of mes


Je begint met het koken van water in de waterkoker. Ondertussen zet je een grote bak klaar of zorg je ervoor dat je gootsteen dicht is. Hier doe je straks het hete water in en ‘smelt’ je de platen. Zorg er dus voor dat je genoeg ruimte hebt!
De snijplanken leg je samen met de thee- of handdoek dicht bij je in de buurt, zodat je daar straks je natte LP op kan leggen.

Als het water eenmaal kookt giet je het in je bak of gootsteen. Daarna doe je snel de LP in het water – hij smelt het beste als het water net van de kook is. Hoe meer het water af koelt, hoe lastiger de LP zich laat vormen.

Zoals je ziet duw ik als het ware de LP het water in en begint hij vanzelf te vervormen. Dus heb zo ver door als dat jij mooi vind. Ik stop net iets voor het midden.

Nu heb je de theedoek en de snijplank nodig. Zodra je de LP uit het water haalt, zal hij slap zijn en zich weer vervormen. Je moet snel de LP uit het hete water halen, op de thee doek leggen en dan de snijplank op het vervormde deel leggen. Zo kan de LP in de juiste hoek afkoelen.

Nu is het even uittesten of de hoek mooi is gemaakt en of hij recht blijft staan. Zo niet, dan komt de lepel of het mes aan bod. Stop de LP weer in het water en maak met het mes of de lepel een mooie vouwrand. Ga zo door tot hij blijft staan, net als links op de foto te zien is.

Nu kan je het zo laten, maar ik wilde een extra vouw erin maken zodat de boekensteun strak tegen de muur aan komt. Nu wordt het wat lastiger, want je moet een rand omvouwen bij de LP om die hoek te kunnen maken. Het is het handigst om hier dus ook het mes of de lepel voor te gebruiken.
Je kookt dus opnieuw water en zet de LP er dan opnieuw in. Maar dan wel op deze manier:

dsc_0025.jpg

Zo zie je dat er een vouw in komt. Je zult nu een dubbele laag krijgen tussen de twee hoeken die je nu hebt gemaakt en die moet je zo plat mogelijk drukken. Daarna geldt: weer snel uit het water halen, zorgen dat de hoek klopt en doorgaan totdat het naar jouw smaak goed is. Gebruik eventueel voor meer stevigheid weer de snijplanken.

dsc_0030.jpg

Zodra alles is afgekoeld, heb je een mooie boekensteun! Je kan hem daarna nog gaan schilderen, zoals ik met mijn cliënten later nog heb gedaan. Je kan hem beplakken of natuurlijk gewoon lekker laten zoals hij is.

Het vergt wel wat oefening, de tweede ging me al beter af dan de eerste. Gelukkig kosten LP’s bij de kringloop niet zo veel. Het was heel tof om eens uit te proberen, en als je toffe planken hebt en je hobby is naast boeken ook nog muziek, of je vindt het gewoon mooi dan is dit hartstikke tof om te doen!

Wat vinden jullie van deze boekensteunen?

Liefs,
Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s