Top 5 – Magical Books

Iets nieuws! We houden namelijk stiekem ook heel erg van lijstjes! Ik althans wel. Lijstjes met de beste series, de beste films, de beste smaken chocolademelk en noem maar op! Wij willen daarom ook beginnen met lijstjes! Om te beginnen de top 5 magische boeken!

ds1478993104406

Wij, boekennerds, hebben bijna allemaal wel Harry Potter gelezen en bij velen van ons begon de boekenverslaving ook bij deze serie. Maar behalve Harry Potter zijn er nog veel meer mooie, magische boeken en series. Bij deze mijn 5 favoriete magische boeken/series!

verboden-en-verbannen-hc-compleet-5x-james-clemens-luitingh-sijthoff-bv1. Verboden en Verbannen – James Clemens

Op een allesbeslissende avond lang geleden hebben drie wijzen zich opgeofferd in een poging het mooie en gedoemde land van Alasea van de ondergang te redden. Nu, vijf eeuwen later, erft Elena de verloren gegane krachten. Maar nog voordat zij beseft welke gave zij heeft gekregen, stuurt de Duistere Heer zijn volgelingen om haar gevangen te nemen en haar bij hem te brengen. Samen met haar kameraden probeert zij uit zijn handen te blijven en gaat ze de strijd met hem aan.

Dit is een van mijn favoriete series. Vijf boeken, vele verhalen vervlochten tot één. Ook een van de eerste series die ik echt verslonden heb.

2. Het Oude Koninkrijk – Garth Nix

Het Oude Koninkrijk is een wereld binnen een wereld, die waar wij in leven. En die van Sabriel, achttien jaar pas en juist op het punt afscheid te nemen van de kostschool waar ze een belangrijk deel van haar leven doorbracht – zij is met beide werelden bekend. Immers, haar vader, de machtige magiër de Abhorsen die zelfs de doden tot leven kan wekken, is degene die de het evenwicht tussen mens en geest in het Oude Koninkrijk in stand houdt.
Nu is hij verdwenen. Sabriel heeft geen andere keuze dan het Oude Koninkrijk binnen te gaan en op zoek te gaan naar haar verdwenen vader. En dat gebeurt. Bijgestaan door het magische zwaard van haar vader en de grote kat Mogget, betreedt ze het verboden gebied. 

Magische bellen die toegang bieden tot de rivier van de dood, vrije magie en magische wezens. Geweldig. Ook deze serie heb ik verslonden! Absoluut één van mijn favorieten en ik heb ergens meegekregen dat er een vervolg op gaat komen! ❤

20161018_1332343. De Graces – Laure Eve

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.

Pas gelezen en ik vond dit boek helemaal top! Lees HIER mijn recensie!

20161004_2308454. Furthermore (Verdermeer) – Tahereh Mafi

Tahereh Mafi creëert in haar betoverende nieuwe verhaal een wereld waarin met kleur betaald kan worden, avontuur onvermijdelijk is en vriendschap uit onverwachte hoeken komt.

De twaalf jaar oude Alice Alexis Queensmeadow heeft maar drie dingen in de wereld die ertoe doen: Moeder, die haar niet eens zou missen; haar drielingbroertjes, die haar niet echt kennen, en Vader, die altijd van haar gehouden heeft. Op de dag dat Vader uit Ferenwood verdween had hij niets anders bij zich dan een liniaal, dus volgens sommigen ging hij de zee opmeten. Volgens anderen de hemel. De maan. Misschien had hij geleerd om te vliegen en wist hij niet hoe hij moest landen. Maar dat is nu bijna zes jaar geleden en Alice is vastbesloten om hem te vinden. Ze houdt nog meer van Vader dan ze houdt van avontuur en nu gaat ze het een beleven om de ander te vinden.

Ook deze heb ik niet lang geleden gelezen en ik was op slag verliefd op dit boek en de schrijfstijl van Tahereh. Nog niet overtuigd? Lees HIER waarom dit boek helemaal geweldig is!

9789022563861_cover5. Het Erfgoed (Eragon) – Christopher Paolini

 

Het leven van de jonge boerenzoon Eragon verandert van de ene dag op de andere als hij op een jacht in de wouden van de onherbergzame Rug een raadselachtige blauwe steen vindt. Aanvankelijk is Eragon blij met de vondst, maar tot zijn grote teleurstelling wil geen van de handelaren die jaarlijks door de Vallei van Palencar trekken de steen van hem kopen. Dan geeft de steen zijn geheim prijs en is Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstaat een hechte band. Maar de vondst van de steen is niet onopgemerkt gebleven. In Carvahall worden vreemde bezoekers gesignaleerd, onbekenden in zwarte mantels die voor niets terugdeinzen om Eragon te vinden. Dat blijkt als de boerenhoeve van Eragons pleegvader Garrow volkomen wordt vernield. Wanhopig vlucht Eragon in gezelschap van Saphira en de oude verhalenverteller Brom naar de wouden van de Rug. Zo begint de sage van Eragon, de Drakenruiter…

Ik had deel 1 t/m 3 zoooo snel uit. Ik vond het fantastisch! Toen heb ik JAREN gewacht op het laatste deel en ik vond het fantastisch! Aanrader!

Door: Manon Huisert
Advertenties

Een gedachte over “Top 5 – Magical Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s